Quantcast
Radio1_v_zivo


Igraj se z mano!
| 24. 5. 2016 7:04
Mednarodni festival v Ljubljani za rušenje meje med "hendikepom in normalnostjo"
Ključne besede:     Igraj se z mano    Kongresni trg    festival    hendikep    posebne potrebe
10. Mednarodni festival se bo tudi letos odvijal na Kongresnem trgu in Parku Zvezda v Ljubljani.

Ideja festivala Igraj se z mano je povezovanje skozi igro. Vključevanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem rušijo meje med "hendikepom in normalnostjo" in dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost v družbo. Aktivnosti na festivalu spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroci, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij.

V aktivnosti so vključene šole, zavodi, nevladne organizacije in posamezniki. Pomembno je predvsem druženje vseh ljudi, festival pa jim nudi priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti. Posledično se gradijo temelji za bolj razumevajočo in odprto družbo. Središče dogajanja je vedno glavni oder, kjer potekajo glasbeni, pevski in plesni nastopi ter razne igre. Oder obkrožajo številne delavnice in animacijski kotički. Število obiskovalcev iz leta v leto raste, tako je v letu 2015 v programu aktivno sodelovalo že kar 25.000 ljudi, med drugim kar 15.000 mladih, več kot 500 ustanov in 3.000 strokovnjakov s področja vzgoje in izobraževanja iz Slovenije in tujine.

V torek ob 9. uri se začenja 10. Mednarodni festival "Igraj se z mano" na Kongresnem trgu v Ljubljani. Ob 11. uri ga bomo na Kongresnem trgu v Ljubljani slavnostno odprli. Otvoritveni dogodek bodo popestrili glasbeniki Pihalnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana z gosti: KD Pihalni orkester Bežigrad in KD Pihalni orkester Godbe ljubljanskih veteranov. Za še bolj slavnostno vzdušje bodo v skupnem sodelovanju poskrbele članice Mažoretne skupine Društva Trg iz Sevnice ter članice Mažoret Trebnje.
10. Mednarodni festival bo od torka, 24. 5. do petka, 27. 5. zavzel Kongresni trg in Park Zvezdo v Ljubljani. Vsak dan bomo z dopoldanskimi aktivnosti pričeli ob 9. uri in se vse do 13. igrali, zabavali, ustvarjali, nastopali ... vabijo pa vas tudi na večerne dogodke, ki se bodo odvijali vsak večer ob 20. uri, samo v sredo, 26. maja, ob 20.30. uri.