Quantcast
Radio1_v_zivo


Če ni seksa, se lahko zgodijo spremembe na tvojem telesu
Radio 1 priporoča | 22. 5. 2016 14:21
Seks odvrača od negativnih misli in krepi zdravje
Ključne besede:     seks    spremembe    zdravje
Pomanjkanje seksa lahko spremeni tvoje telo

1. Slabše prenašaš stres

 

Seks zmanjšuje stres in sprošča napetost. Če se počutiš, da si napet, poskusi s športom. Na možgane deluje podobno kot seks, toda brez tistega užitka, ki ga nudi seks. 

 

 

2. Imunski sistem oslabi


 

Reden seks krepi imunski sistem in posledično smo bolj zdravi. Ljudje, ki redno seksajo, imajo manjše tveganje, da jih doleti srčna ali možganska kap in so na splošno bolj zdravi. 

 

 

3. Si bolj depresiven

 

Stiskanje med rjuhami zmami nasmeh na tvoj obraz in izboljšuje razpoloženje. Če si po naravi bolj melanholik, obstaja možnost, da te bo pomanjkanje seksa pahnilo v depresijo.

 

 

4. Od partnerja se oddaljuješ 

 

Če ti primanjkuje dotikov, je normalno, da se oddaljiš psihično in fizično. Toda to vedno lahko popraviš z iskrenim in odprtim pogovorom.

 

 

5. Znižuje se tvoj libido


 

Strokovnjaki pravijo, da se ti želja po seksu zmanjšuje, če manj seksaš. To je podobno teoriji o jajcu in kokoši: potem ko prenehaš seksati, si bodo tvoje telo in možgani tega želeli vse manj, vse dokler ne prideš do točke, ko seksa sploh ne boš pogrešal več. Telo se bo enostavno prilagodilo na novo nastalo situacijo.

 

 

6. Lahko pride celo do impotence

 

Abstinenca pri nekaterih moških lahko vpliva na impotenco. To velja za moške vseh starosti, tudi mlajše. Reden seks pozitivno deluje na erekcijo.

 

 

7. Povečana možnost za raka prostate


 

Pri moških, ki redno uživajo v ljubezenskih čarih, je riziko za raka prostate za 20 odstotkov manjši. Vzrok za to je v ejakulaciji, saj se z njo izločijo tudi negativne snovi iz prostate.

 

 

8. Postal boš bolj razdražljiv

 

Glede na to, da seks deluje kot ventil za sproščanje, se lahko zaradi pomanjkanja le-tega lahko razjeziš že zaradi manjše stvari.