Quantcast
Radio1_v_zivo


Poletje na Bledu letos s kup novostmi
| 13. 5. 2016 7:02
Otvoritveni vikend Poletja na Bledu od 20. do 22. maja
Ključne besede:     Poletje na Bledu    Okusi Bleda    Blejsko jezero    Poslovna regata Bled    Blejski dnevi
21. maja bo tudi otvoritev poletne sezone na Straži Bled.

Otvoritveni dogodek Poletje na Bledu bo potekal na Jezerski promenadi od petka 20. do nedelje 22. maja 2016. Kulinarične dobrote pod blagovno znamko Okusi Bleda bomo obiskovalci okušali v petek od 12. do 21. ure, v soboto in nedeljo, pa od 10. do 21. ure. V času otvoritve sezone bomo v poznopopoldanskem času uživali tudi v promenadni koncertih. V petek bo nastopila Eva Boto s skupino Črna mačka, v soboto skupina Soul, jazz in jaz. V nedeljo od 10. ure dalje pa bo na Jezerski promenadi potekalo že 4. Srečanje harmonikaric in harmonikarjev. Zaenkrat je prijavljenih že preko 200 sodelujočih, prijave so odprte še do ponedeljka, 16. maja. Popoldne pa se bo dogajanju pridružil še ansambel Slovenski pozdravi.

V soboto, 21.5. bo tudi otvoritev poletne sezone na Straži Bled.

Okusi Bleda bodo na Jezerski promenadi potekali v osmih terminih tekom poletne sezone: 20. - 22. 5. 2016 (otvoritev poletja na Bledu), 10. - 12. 6. 2016, 24. - 26. 6. 2016, 8. - 10. 7. 2016, 22. 7. - 7. 8. 2016 (Blejski dnevi, Festival Okarina), 12. - 15. 8. 2016, 26. - 28. 8. 2016 in 23. - 25. 9. 2016. Predstavili se bodo lokalni ponudniki (Grill Lovec Bled, Restavracija Chilli Bled, Restavracija Sova, Grajska plaža, Pizzeria Brixen, Turistično društvo Bled) pod destinacijsko blagovno znamko Okusi Bleda. Namen povezovanja je obuditi tradicionalno kulinariko, razširiti vedenje o tradicionalnih jedeh, pripravljenih in predstavljenih na sodoben način ter promocija. Ustvarjalna ponudba izvira iz bogastva lokalnih jedi. Obiskovalcem prireditve na Bledu bodo vse dni na voljo tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin in predstavljene na način »ulične prehrane«. Poleg domačih bodo na voljo tudi specialitete drugih držav in regij. Italijanska kulinarika se bo predstavila na otvoritvi in zaključku sezone ter na Blejskih dnevih in v začetku julija. Predstavljajo se italijanske regije Sicilija, Toscana, Umbria in Lazio s kulinariko in obrtjo tradicionalnih italijanskih proizvodov kot so siri, mesni izdelki, začimbe, testenine, suho sadje, sladice in še veliko več.

Novosti:

Okusi Bleda na gladini Blejskega jezera - Za posebne priložnosti bodmo organizirali Okuse Bleda na gladini blejskega jezera in sicer bomo goste v predhodno najavljenih terminih (petek in sobota zvečer) s pletno popeljali po Blejskem jezeru, kjer jih bomo razvajali z kulinarično ponudbo, ki jo bodo pripravili lokalni partnerji projekta » Okusi Bleda ».

Poslovna regata Bled - 17. in 18. junija 2016 bo na Bledu v organizaciji Turizma Bled potekala Prva poslovna regata. Gre za vrhunski poslovni dogodek, ki bo združeval izobraževanje, poslovno mreženje, družbeno odgovornost, ob zagotavljanju gostoljubnosti partnerskih hotelov in ostalih turističnih deležnikov. več informacij na: www.poslovnaregata.si in email: info@poslovnaregata.si

Blejski dnevi s podaljšanjem v Festival Okarina - Blejski dnevi bodo letos potekali od petka 22. do nedelje 24. julija 2016. Poudarek bo na glasbenem programu, v petek bo nastopila Nina Pušlar ter Rock n Band, v soboto zmagovalka letošnje Eme in evrovizijska udeleženka Manuella, v nedeljo pa narodno-zabavni ansambel Igor in Zlati zvoki. Istočasno bodo potekali Okusi Bleda, program pa bo obogatil ognjemet in tradicionalne lučke na jezeru. Dogajanje in Okusi Bleda se bodo nadaljevali tudi med tednom in se spojili s programom Festivala Okarina, torej vse do 7. avgusta 2016.

Zaključek Poletja na Bledu - Zaključni dogodek Poletja na Bledu bo potekal zadnji vikend v septembru, torej od 23. do 25. 09. z Okusi Bleda.

Hop on Hop off Bled - Letos bodo Hop on Hop off avtobus v mesecih julij in avgust organizirali z rednimi vsakodnevnimi vožnjami ( na eno uro od 8h-19h ) in sicer od vseh parkirišč do centra Bleda, ter do vseh poznanih turističnih atrakcij, vključno z Blejskim gradom, postajo za Blejski otok in sotesko Vintgar. Za dostop do soteske Vintgar bomo gosta zapeljali do Podhoma, kjer bo Vintgar dosegel v najkrajšem času ob pomoči izdelane pohodniške knjižice.

Vse v zvezi z dogajanjem na Bledu so lahko preberete na: http://www.bled.si/si/dogodki

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del