Quantcast
Radio1_v_zivo


Povila je peterčke: 100 prstkov, 5 srčkov, 360 plenic
Radio 1 priporoča | 10. 5. 2016 12:56
Življenje se ji je obrnilo na glavo, a v tem neizmerno uživa
Ključne besede:     petorčki    Kim    Vaughn    Tucci    Avstralija
Pet čudovitih glavic.

Ne zgodi se vsak dan. Avstralski par, Kim in Vaughn Tucci, je pred časom povil petorčke, družinsko srečo in ne čisto vsakdanje skrbi pa s svetom delita tudi na fotografijah. 

Kim in Vaughn sicer nista začetnika. Že od prej imata skupaj dve hčerki, 26-letna Kim pa še sina iz prejšnjega zakona. Zdaj so se njunemu naraščaju pridružili še petorčki, sin Keith in štiri drobne hčerkice – Ali, Penelope, Tiffany in Beatrix.

Seveda od spanca zdaj nimata kaj dosti, vendar pogled na prikupne otroške obrazke odtehta vse neprespane noči. Starševske dolžnosti predstavljajo vsako uro dneva velik izziv, zato se izčrpana Kim včasih ''zapre v kopalnico in joka na tleh'', kot je povedala za televizijo, saj prilagajanje na življenje s sedmimi otroki, mlajšimi od petih let, gotovo ni enostavno. 

Fotogalerija: Prikupni petorčki (9 slik)

Oglejte si galerijo slik


Nista še bila tako srečna

Kim in Vaughn zamenjata 350 plenic tedensko in hranita vsakega dojenčka osemkrat dnevno, vseeno pa sta kljub občasni nejevolji srečnejša kot kadarkoli doslej. ''Nihče si ni mislil, da bom zmogla, pa sem dokazala nasprotno. Prvič sem zares ponosna sama nase,'' je povedala Kim.  

Seveda pa sama nosečnost ni potekala brez zapletov. Vsako noč je hodila do dvanajstkrat na stranišče in skušala užiti predpisanih 6000 kalorij, da bi imeli otročički dovolj hrane. Možnosti, da bi se vsi otroci rodili živi in zdravi, so bile namreč zelo majhne. Kljub temu je ob porodu vsak dojenček tehtal več kot kilogram, na svet pa so pokukali v razmaku dveh minut. V intenzivni oskrbi so bile več kot šest tednov, po prihodu domov pa so na pomoč priskočili prostovoljci. 

Svoja občutja in težave je Kim opisovala na spletu, ko je za to še imela čas, njene objave pa so pritegnile več kot 123.000 sledilcev, večinoma mamic, ki so delile dragocene izkušnje. Za močno razširjeno družino zdaj zbirajo denar, da si bodo lahko privoščili devetsedežni kombi, s katerim se bodo lahko varno prevažali naokoli.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del