Radio1_v_zivo


10 razlogov, zakaj še vedno nisi pozabila na bivšega
Radio 1 priporoča | 15. 5. 2016 14:40
V njem si našla sorodno dušo, razhod pa te je presenetil
Ključne besede:     bivši    ljubezen    ženske    moški    odnosi
Velikokrat pobegnemo v preteklost ...

40 odstotkov žensk verjame, da jih bivši še vedno ljubi, 33 pa da je njihov sedanji še vedno zaljubljen v svojo bivšo. Nekatere ženske pozabijo v sekundi, nekatere pa potrebujejo leta, da prebolijo partnerjeve bivše, pa čeprav so šle naprej s svojim življenjem. Na Facebooku petina ljudi preverja svoje bivše, veliko pa jih z njimi deli tudi sedanja doživetja. 

 

Tukaj je 10 stvari, ki jih je težko pozabiti pri bivših: 

 

 

1. Zlomil ti je srce

 

Najbolj nepozabni so tisti, s katerimi si se videla v prihodnosti in za katere se ti zdi, da je vajina zgodba ostala nerešena, nedokončana. Težji kot je bil razhod, bolj boš razmišljala o njem. 

 

 

2. Ti si prekinila zvezo in sedaj obžaluješ

 

Če si prekinila svojo zvezo, da bi bila z nekom, ki se je izkazal za nezvestega, potem pa dojameš, da si se zmotila, verjetno zelo obžaluješ svojo nespametno potezo. 

 

 

3. Verjameš v samo eno sorodno dušo


 

Čeprav je to zelo romantično, je veliko bolj realno verjeti, da obstaja več ljudi, s katerimi ti bi bilo super in katere lahko ljubiš. Pravzaprav je zelo nevarno verjeti, da obstaja samo ena prava oseba za tebe. Če leta minevajo, ti pa ne najdeš svoje sorodne duše, obstaja verjetnost, da boš pomislila, da si se zmotila glede teh moških in da bi se bilo dobro vrniti k njim. 

 

 

4. Nisi pričakovala razhoda

 

Če nisi bila čustveno pripravljena na razhod z bivšim, ga boš sčasoma nekje želela srečati, da razjasniš stvari, ki so ostale odprte in greš naprej s svojim življenjem.

 

 

5. Všeč ti je bila oseba, katera si bila, ko si bila z njim

 

Razmišljanje o bivši ljubezni ni samo razmišljanje o bivšem partnerju, ampak o celotni zvezi. Mogoče je iz tebe zvabil na plano najboljše stvari in z njim si se imela zares odlično. Vendar pa moraš vedeti, da si vedno lahko oseba, katera hočeš biti, ne potrebuješ partnerja, da iz tebe zvabi najboljše.

 

 

6. Od razhoda nisi našla nikogar 

 

Minili so meseci, morda tudi leta, ti pa nikakor ne najdeš nikogar, ki bi ti odgovarjal. V takšnih trenutkih je najlažje smukniti v preteklost in sanjariti, kako lepo je bilo z bivšim. 

 

 

7. To je bila tvoja prva, prava ljubezen

 

 

Pri prvi ljubezni so občutki zelo močni in če jo izgubiš, lahko zelo boli. Soočena si z ogromno vprašanji, počutiš se obupano. Potem ko bo sledilo več neuspehov v ljubezni, boš dojela, da se srce lahko zaceli. 

 

 

8. Seks je bil odličen


Ljudje so v veliko primerih imeli boljši seks z bivšimi kot s sedanjimi partnerji. To je navadno zato, ker od partnerja, s katerim želimo imeti resno zvezo, iščemo nekaj več kot samo odličen seks. Za nekatere pa je to tudi znak, da so se odločili za napačno osebo.

 

 

9. Idealiziraš to, kar si imela

 

Pamet je kriva za idealiziranje bivših odnosov, saj smo "sprogramirani", da se spominjamo samo tistih dobrih stvari, slabe pa pozabimo. Zato, če misliš, da ti je z bivšim bilo popolno, se hitro opomni, da je z razlogom bivši.

 

 

 

10. Nesrečna si s sedanjim partnerjem

 

Če si nezadovoljna s sedanjim odnosom, ni nič čudno, da razmišljaš o bivši ljubezni in jo analiziraš. Vendar pa moraš vedeti, da ti v tem primeru ne manjka bivši partner, ampak samo občutek, ki ga prinaša dobra zveza, je še pojasnila Tracey Cox za Daily Mail.