Quantcast
Radio1_v_zivo


Nadaljuje se gradnja severne blejske obvoznice!
| 9. 5. 2016 10:08
Glavna cesta Bled - Gorje je zaprta!
Ključne besede:     Bled    obvoznica    Gorje    Rečiška cesta
Zapora Rečiške ceste

Na podlagi Sporazuma o sofinanciranju Severne razbremenilne ceste na Bledu, ki sta ga 31. 8. 2015 popdpisala minister za ifrastrukturo dr. Peter Gašperšič in blejski župan Janez Fajfar, so se pričela dela na Rečiški cesti.
V preteklih dneh je bil prestavljen del vodotoka Rečica, v torek, 10. 5. pa se pod popolno zaporo prometa prične obnova ceste z novogradnjo nekaterih komunalnih vodov v njej. Prva etapa je od križišča s Kolodvorsko do Koroške ulice.
Alpetourjeve linije  in šolski prevozi se bodo odvijali Za žago in po Kolodvorski cesti, kjer bodo na novo označena tudi avtobusna postajališča.

Alpetour ob tem obvešča: Od 10. 5. 2016 do predvidoma 30. 9. 2016 bo potekala popolna zapora Rečiške ceste na relaciji Gorje-Bled. Zaradi popolne zapore bo prišlo do spremembe trase in odhodov avtobusov na relaciji Krnica-Gorje-Bled v obeh smereh. Zapora bo vplivala tudi na spremembe sezonskih linij na območju. Prevozi se bodo na relaciji Bled-Krnica in obratno izvajali z manjšim avtobusov po obvozni cesti, zato se bo čas vožnje med Krnico in Bledom podaljšal. Na avtobusni postaji Bled bo avtobus za Krnico čakal na prihode avtobusov iz Radovljice in Jesenic in bo omogočen prestop. Avtobusi iz Krnice bodo odhajali prej in bo s tem zagotovljen prestop na Bledu na avtobuse za Radovljico in Jesenice. Določeni odhodi avtobusov se združijo.