Quantcast
Radio1_v_zivo


Kako lahko pomaga država
| 6. 5. 2016 11:34
Obisk ministra Počivalška na Ptuju
Ključne besede:     Ptuj    minister    pomoč Ptuju
 Ptuj je obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Ptuj je obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Ptuj je obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki se je v mestni hiši sestal s predstavniki Mestne občine Ptuj z županom Miranom Senčarjem na čelu ter predstavnikoma Javnega zavoda za turizem Ptuj na čelu s Katjo Gönc, v. d. direktorice Javnega zavoda za turizem Ptuj. Rdeča nit pogovora in delovnega sestanka je bila, kako lahko država pomaga in podpre delovanje novega Zavoda za turizem.

Kot je povedala Katja Gönc, Ptuj kot najstarejše mesto ponovno pozicionira svoj položaj in vlogo na turističnem trgu, pri čemer je pomoč države pri komaj ustanovljenem zavodu izjemno pomembna.

Ptuj kot butično turistično središče SV Slovenije

»Cilj Mestne občine Ptuj je, da Ptuj postane znova pomembna turistična destinacija znotraj Slovenije. V ta namen in da dvigne turistično ponudbo na najvišjo možno raven, je ustanovila Javni zavod za turizem Ptuj, katerega delo ni pomembno le za turistični razvoj Ptuja, temveč tudi za uravnoteženost turističnih destinacij v Sloveniji; trenutno težišče je na prestolnici in zahodu države, Ptuj pa želi postati butično turistično središče vzhoda države, saj imamo pet spomenikov državnega pomena in kar 152 spomenikov lokalnega pomena; štiri mednarodne festivale: Kurentovanje, Arsana, ArtStays, Dnevi poezije in vina; zdraviliški turizem; vinsko tradicijo; reko Dravo in Ptujsko jezero, itd«, je še dodala Katja Gönc.

Pomembna podpora države

»Kljub temu da smo ustanovili RDO, se zavedamo, da mesto v zadnjih letih ni naredilo dovolj za razvoj turizma. Z Javnim zavodom za turizem Ptuj želimo vzpostaviti mestno destinacijo, ki je tesno povezana z RDO – in ta model predstaviti kot primer dobre prakse«, je ob začetku pogovora povedal župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del