Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Jesenicah je maj mesec narcis
| 6. 5. 2016 7:08
Da bo maj v Planini pod Golico pester, bodo poskrbeli v TD Golica
Ključne besede:     TD Golica    narcise    mis narcis    Jesenice    Planina pod Golico
Fotografija Turistično društvo Golica

Klemen Klinar, predsednik TD Golica
PRENESI DATOTEKO
O teku "6 ur Španovega vrha"
Klemen Klinar, predsednik TD Golica
PRENESI DATOTEKO
Program v mesecu narcis bo pester!

Tudi letos bodo v Turističnem društvu Golica poskrbeli, da bo maj v Planini pod Golico zanimiv in pester. Program bo letos potekal kar pet dni, ki bo razporejen na tri vikende med 7. in 22. majem. Uvod v maj bo kulturno obarvan. V soboto, 7. maja, bo v cerkvi Sv. Križa ob 20. uri koncert baritonista Marka Kobala in citrarja Tomaža Plahutnika.

V soboto, 14. maja, bo že ob 9. uri štart gorskega teka "6 ur Španovega vrha", kjer bo zmagovalec tisti, ki bo v 6. urah največkrat osvojil Španov vrh. Tek organizira Športna zveza Jesenice. Prijave se zbirajo na: zsj.programi@siol.net
V popoldanskem času s pričetkom ob 14. uri, bo na osrednjem prireditvenem prostoru v Planini pod Golico nastopila Mestna godba Novo mesto, poskrbeli bodo za otroški program, kasneje bo obiskovalce zabaval ansambel BISERI. Tekom popoldneva bo izbrana tudi nova miss narcis, ki bo za eno leto prevzela naziv najlepše med narcisami.

Na ta dan bo med 8. in 22. uro poskrbljeno tudi za brezplačen avtobusni prevoz na liniji: Železniška postaja Jesenice - Planina pod Golico.

V nedeljo, 15. maja bo v popoldanskem času nastopil ansambel KDR VOČ, na ta dan pa bo potekal tudi Pohod po stari rudni poti. Več informacij v zvezi s pohodom lahko dobite na tic.jesenice@siol.net

Da bo poskrbljeno tudi za mladino, bo v soboto, 21. maja zvečer v baru Žičnica zabava z missicami in spremljevalkami letošnjega in lanskih izborov. Majski dogodki se bodo zaključili v nedeljo, 22. maja, ko bo v Savskih jamah pred Korlnovim rovom ob 15. uri uprizoritev zgodovinskih rudarskih likov.

Tudi sicer bo 14., 15. 21. in 28. maja v sodelovanju z Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice na območju Savskih jam potekala živa uprizoritev likov iz zgodovine rudarstva in fužinarstva. Za te predstave urnika ni, saj bodo liki navedene dni v dopoldanskem času prisotni v Savskih jamah in bodo naključne mimoidoče na zanimiv in hudomušen način poučili o zgodovini Savskih jam.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del