Quantcast
Radio1_v_zivo


10 vprašanj, ki jih moraš postaviti osebi, ki jo ljubiš
Radio 1 priporoča | 5. 5. 2016 18:06
Pogovori, ki se morajo zgoditi v zvezah, da trajajo
Ključne besede:     pogovor    vprašanja    zveza
Romantični trenutki za celo večnost.

Pravo življenje včasih teče mimo nas. Trudimo se z raznimi opravki, ne opazimo pa zares pomembnih trenutkov za sprehod, kavico ali pogovor. Obstajajo vprašanja, ki lahko zvezo utrdijo, če jih partnerju zastaviš ob pravem času. Veliko jim bo pomenilo.  

1. Kako si danes?


S tem vprašanjem boš pokazal, da te res zanima, kako se partner počuti. Tako boš konkretno povprašal po njegovih občutkih in dnevu, ki ga je preživel. Pri tem ga poglej v oči, ne ukvarjaj se z drugimi stvarmi, sploh pa ne brskaj po telefonu in poslušaj, kaj ti pripoveduje

2. Ti lahko kako pomagam?

Če vidiš partnerja v časovni stiski, mu ponudi pomoč. Pri tem bodi pripravljen narediti karkoli. Če živiš z nekom, ki želi vse obveznosti vedno prevzeti nase, mu pojasni, da bi mu zares želel olajšati delo. 

3. Česa si resnično želiš?

Če se partner muči s pomembno odločitvijo, bi takšno vprašanje lahko pomagalo. Druga različica je ''Kaj ti je pri vsej stvari zares pomembno?''. Odgovor na to vprašanje zahteva razmislek o dejanskih potrebah. Potem se bo lažje odločil. 4. Kaj bi še želel narediti v življenju?

To vprašanje je dobro zastaviti, ko imata dovolj časa, ali ko se pogovarjata o važnih stvareh. V ljubezni in slogi gotovo želiš vedeti, kako partner razmišlja, kaj je zanj pomembno in kaj pričakuje od življenja. Tako mu lahko pomagaš to lažje doseči.

5. Kako naj te opogumim?

Če gre partner skozi težko obdobje, mu bo to vprašanje veliko pomenilo. Lahko tudi vprašaš, kako bi ga spodbudil v njegovih namerah. Tako bo vedel, da ni sam in da se lahko nasloni nate.

6. Kakšne cilje imaš za naju in zase?

O tem bi se morala pogovarjati vsakih nekaj mesecev. Razmislita o financah, prijateljstvu, zakonu, osebnem razvoju, psihičnem počutju … Predvsem pa ne pozabita na trenutke preživete skupaj, privoščita si zmenek in dolge, zaljubljene poglede.

7. Si zadovoljen z najino zvezo?

Vsaj enkrat na leto bi se morala oba soočiti s tem vprašanjem. Pogovarjajta se, kaj sta skupaj preživela v zadnjih mesecih, kaj bi želela spremeniti ali uvesti na novo, da bi bila oba zadovoljna. 8. Česa te je najbolj strah?

Ne bodi presenečen, če bo odgovor ''ne vem''. Veliko ljudi o svojih strahovih ne razmišlja ali ne želi razmišljati. Vseeno pa je pomembno, da veš, kaj tebe ali partnerja trenutno najbolj obremenjuje. Pogovor bo zmanjšal nelagodje. 

9. Kaj te najbolj osrečuje?

Pogosto smo tako zasedeni z obveznostmi, da se pozabimo zabavati. Od časa do časa je smiselno razmisliti o tem in skupaj izpolniti življenje s tistim, kar nas resnično osrečuje.

10. Česa si želiš od skupnega življenja?

Pogovori se o kratkoročnih in dolgoročnih načrtih. Od malih do velikih stvari. To bo pripomoglo, da se bosta še bolje spoznala in kar je najpomembneje – utrdila vajino razmerje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del