Quantcast
Radio1_v_zivo


"Spala sem z bivšim še 2 leti po razhodu!"
Radio 1 priporoča | 3. 5. 2016 16:56
Osebna izpoved mladenke, ki ni mogla prekiniti stikov
Ključne besede:     bivši    seks    razhod
Seks z bivšim kot korak naprej?

V teh modernih časih so ljubezenski odnosi izgubili svoj prvotni pomen; vse več je prijateljstev "s privilegiji" in zmedenih odnosov. Toda zgodbe ne moremo soditi, preden jo spoznamo.  

 

Z bivšim sva se razšla na super dramatičen način. Kratek povzetek - ni mogel izpolniti mojih emocionalnih potreb, čeprav sem ga ljubila bolj kot vse svoje bivše fante skupaj, vedela pa sem tudi, da bi me polovičarska zveza z njim še bolj ubijala. Zato sem se potem, ko sem mu vrnila ključe njegovega stanovanja, podala ven na dež, ustavila taksi ter se razjokala. Teden dni za tem mi je zašepetal v uho, kako močno me ljubi, medtem ko sem doživljala drugi orgazem. Sumila sem, da je bil najin seks po razhodu zelo nujen tako zame kot za njega, da bi sama sebi dokazala, da najin odnos v bistvu ni bil tako slab. To je privedlo do tega, da sva se dobivala še dve leti po najinem razhodu, samo za seks. Dobivala sva se v mojem stanovanju. V njegovem. V hiši njegovih staršev. Na stopnišču v mojem bloku. V njegovem avtu. Po mojem slabem zmenku z drugim moškim. Na valentinovo. Za novo leto. Pod tušem, na moj rojstni dan, potem ko sem spala z nekom drugim na njegov rojstni dan. 

 

V teh dveh letih sva seksala več kot v celem najinem odnosu. Mogoče zveni neumno, toda ni mi žal za nobeno "srečanje" z njim. V teh dveh letih sem se naučila neverjetno veliko o ljubezni, sebi, odnosih in o tistem, kar je najboj pomembno - kako nekoga končno pustiti, da gre. 

 

 

1. Boljše, da sem z njim kot pa z veliko drugimi

 

Z bivšim nisva nikoli imela problemov v spalnici. Če je kaj funkcioniralo ali ne, seks v glavnem je. Iz nežne intime sva lahko preklopila na umazan in strasten seks. Po slabem zmenku sem rabila uteho, zato sem poklicala njega, ne pa nekega neznanca, ki bi ga pobrala na cesti. Če bi to naredila, bi se verjetno počutila še slabše. Čeprav sem imela dve kratki zvezi po najinem razhodu, sem več ali manj spala v glavem z njim.

 

 

2. Z njim sem potrdila to, kar si pravzaprav želim

 

Po seksu sva se poskušala še družiti, toda to se je velikokrat zaključilo s kreganjem zaradi ene in iste stvari, zaradi katere sva se večkrat skregala, ko sva bila še skupaj. Moj odnos z njim je potrdil tisto, kar sem sumila in zaradi česar sva se razšla—z mojim bodočim možem si želim imeti dobro spolno življenje in še boljšo komunikacijo. Čeprav nama je bilo vse jasno, se enostavno nisva mogla razumeti glede teh stvari.

 

 

 

3. Zaradi njega bolj cenim svoje prijatelje

 

K prijateljem sem se velikokrat zatekla, ko me je prizadel, da bi iz sebe spravila frustracije. Velikokrat so mi stali ob strani, me tolažili in mi govorili, da si zaslužim nekoga boljšega. Žal pa se jim velikokrat nisem oglasila na telefon, ker sem bila z njim, a najbrž so vedeli s kom sem. Ni bilo pomembno kolikokrat sem se vrnila k njemu, me moje zveste prijateljice vseeno niso pustile na cedilu. Ko se je to zaključilo, sem dojela, da je včasih potrebno le to, da te nekdo posluša oziroma, da je zraven tebe in te molče posluša.  

 

 

4. Zaradi njega sem potem bolje izbirala moške

 

Čeprav je moj bivši imel dobre namene, je vseeno moral še odrasti v veliko stvareh. Bil je noro sebičen in najin odnos je bil vedno odvisen od pogojev, ki jih je postavil on. Vedno je imel roko na kljuki, češ da bo odšel, če sem bila preveč "naporna" in nikoli nisem imela občutka, da me resnično ljubi. Zaradi njega sem dvignila kriterije pri tem, kaj iščem pri moškemu in na kaj ne želim več pristajati. Ni mi dovolj zgolj poželenje in občutek ljubezni, želim imeti vse, kar spada zraven. 

 

 

5. Pokazal mi je, da imam veliko ljubezni v sebi

 

Enkrat je prespal pri meni in prišel v kopalnico, medtem ko sem se tuširala, odgrnila sem zaveso in ga brez zadržkov vprašala: "Kaj sem te naučila? Kaj si se naučil od mene?" Spontano mi je odgovoril: "Naučila si me ljubiti." Moje vodilo v življenju je, da se moramo od vsake osebe v našem življenju nekaj naučiti. On pa je mene naučil, da ne zapravljam svoje ljubezni za nekoga, ki mi ne more omogočati tega, kar si zaslužim in kar potrebujem. Konec koncev je ljubezen več kot samo dober seks. 

 

 

 

6. Zaradi njega sem manj stroga do sebe

 

Moram biti iskrena sama do sebe - seks z bivšim ni ravno najboljša ideja. Vedela sem, da sem se zadovoljila z malim in pustila, da navada in uteha vplivata na moje ljuzensko življenje. Ampak tedaj se mi je zdelo, da je to tudi vse, kar potrebujem. Vedela sem, da je to slaba odločitev, vendar me je to, ko sem dopustila sama sebi, da grešim, naučilo, da sem manj stroga do sebe.

 

 

7. Pokazal mi je, kako prepoznam, da je z zvezo zares konec

 

Ko sva še poslednjič spala skupaj, sva naročila hrano in odprla najljubše vino. Gledala sva TV, ena stvar pa je sledila drugi ... Seksala sva v dnevni sobi, kuhinji in spalnici, na koncu pa sva se še stuširala skupaj. Kljub dobremu seksu, se moji občutki niso spremenili. To sem enostavno morala začutiti. Naslednje jutro, ko sva pila kavo in gledala poročila, sem dojela, da je zares konec. Čeprav sva si želela nekaj drugega, je strast med nama vseeno ostala. V glavnem, želela sva imeti boljšo ljubezen, takšno, ki bi nama v vseh merilih ugajala. In kar naenkrat sva prekinila stike, nisva se več slišala, niti spala nisva nikoli več skupaj. 

 

Čeprav je bil ta konec veliko manj dramatičen kot prvi, je bil to pravi konec. To je bil trenutek, ko sva eden drugega pustila, brez da bi si karkoli rekla. Zato ker nama ni bilo treba, vse sva si že povedala. Enostavno sva vse vedela. Čeprav nimam več želje, da bi si z njim delila posteljo, sva vseeno prijatelja, niti jezna nisem nanj. Pač sva potrebovala malce več časa, da sva dojela vse stvari. 

 

Ostalim ne bi svetovala, da tako dolgo spijo z bivšimi kot sem jaz, toda ni se treba obsojati, če si kdaj pa kdaj nemočna. Iz slabih izkušenj se veliko naučimo. In zapomni si to - karkoli sledi in kdorkoli bo naslednji, boš zagotovo močnejša in pametnejša. Včasih pač moraš grešiti znova in znova, da se lahko naučiš ceniti to, kar je zares vredno.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del