Quantcast
Radio1_v_zivo


Celjski vitezi
| 28. 4. 2016 8:42
Izlet otrok iz celjske regije
Ključne besede:     Leo klub    Celjski vitezi    izlet
 Leo klub Celjski Vitezi je zvest legendam o srčnih, pogumnih in iznajdljivih zaščitnikih šibkejših.
Leo klub Celjski Vitezi je zvest legendam o srčnih, pogumnih in iznajdljivih zaščitnikih šibkejših.

Člani Leo kluba Celjskih vitezov so na izlet peljali otroke iz celjske regije. Ta izlet je bil del projekta ˝Svež veter˝ ki ga organiziramo že drugo leto zapored. Namen tega projekta je, da osrečimo otroke in jih peljemo z organiziranim prevozom na izlet nekam po Sloveniji.

Izlet je bil v našo prestolnico in sicer v ljubljanski živalski vrt, ljubljanski grad ter Hišo eksperimentov. Skozi živalski vrt smo se sprva sprehodili sami, občudovali vse nam domače in tuje živali. Otrokom sta bila zelo fascinantna morska leva z vsem svojimi vragolijami in akrobacijami. Nastopil je čas počitka kjer so se otroci pozabavali na igralih, ampak ni trajalo dolgo saj so otroci nestrpno čakali na nadaljevanje izleta ker je sledil voden ogled živalskega vrta ter si v učilnici pobliže ogledali grlico in kraljevega pitona, katera smo lahko božali in nosili, pogumni so celo imeli kačo okoli vratu. Naš izlet se je nadaljeval na ljubljanski grad kjer smo iz obzidja občudovali razgled na mesto in gore, se poslikali ter odšli na kosilu. Po obilnem kosilu v prijazni in domači Ljudski kuhinji nas je še čakal ogled hiše eksperimentov kjer so otroci na zabaven način spoznavali zakone fizike in druge zanimive stvari. Ker je bilo vroče in nas čas še ni preganjal, smo za konec uspešnega dneva z otroci zavili še na posladkanje na sladoled.

Leo klub Celjski Vitezi je zvest legendam o srčnih, pogumnih in iznajdljivih zaščitnikih šibkejših. Z druženjem in skupnim trudom prispeva k čaranju nasmeškov na obraze pomoči potrebnih. Bataljon fantov z idejami, dejanji in srci na pravem mestu po najboljših močeh pomaga in živi idejo leoizma. Naš primarni cilj je pomoč slepim in slabovidnim, v dobrih desetih letih našega delovanja pa smo spekter pomoči razširili na vse, ki v svojem življenju potrebujejo pomoč. Predvsem smo se posvetili mladim, njihovemu napredku in razvoju. Pomagamo tudi organizacijam, katerih cilj je soroden njihovemu: skupaj želimo čim bolj pripomoči pri razvoju in aktivnem življenju socialno ogrožene mladine.

Celjski vitezi smo se javnosti v zadnjih 10 letih predstavili z veliko odmevnimi dobrodelnimi prireditvami. Naj omenim le nekaj zadnjih projektov. Uspešno smo organizirali koncert Perpetuum Jazzile in v sodelovanju s Sititeatrom gledališke predstave »Fotr«, »Jamski človek«, »Star fotr«, »Rojen v Jugi«, »Mulc te gleda« ter »Mame«. Izpostavil bi še našo tradicionalno akcijo, in sicer Miklavževanje. Vsako leto namreč na pediatričnih oddelkih celjske bolnišnice organiziramo obisk Miklavža in tako privabljamo nasmeh na usta bolnih otrok.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del