Radio1_v_zivo


Prvič po 10 letih je retrogradnih 5 planetov hkrati
Radio 1 priporoča | 28. 4. 2016 4:45
POZOR: Preveri, katere so pasti retrogradnega Merkurja
Ključne besede:     Merkur    planeti    retrogradno    vesolje    Jupiter    Venera    Mars    Saturn

Torej, napočil je veliki datum – DANES je retrogradnih kar pet planetov, kar se ni zgodilo že več kot desetletje. Sleherni planet predstavlja področje našega življenja, ob retrogradnosti pa se vpliv njihovih energij še poveča.

Marsikoga obidejo neprijetni občutki, ko izve, da se bliža ''retrogradni Merkur''. Ljudje postanejo prestrašeni in tesnobni zaradi energij, ki naj bi vplivale na čustva in razne dogodke. Razlog, zakaj je retrogradni Merkur na tako slabem glasu, je ta, da predstavlja komunikacijo. Mnogi ljudje začnejo izražati prikrita občutja, stvari prihajajo na svetlo, v komunikaciji pa lahko zaradi tega prihaja do nesporazumov.

Retrogradnost je zgolj optična prevara 

Pri retrogradnosti gre sicer za navadno optično prevaro – z Zemlje je videti, da se planet trikrat letno na svoji vidni poti na videz ustavi in se začne pomikati nazaj, čeprav še vedno potuje dalje po svoji tirnici. Astrologi to dogajanje označujejo s črko R (retrogradno) in takšnemu gibanju pripisujejo pomemben vpliv na vsakdanje življenje. Nekateri menijo, da gre pri vsem skupaj predvsem za to, kakšen pomen sami pripisujemo določenim pojavom – torej za zakon privlačnosti. Če pričakujemo nevšečnosti, si sami ustvarjamo negativen vzorec in privabljamo težave, če pa gledamo skozi rožnata očala, bodo tudi posledice prijetnejše. Retrogradnost sama po sebi ni nikoli bila nekaj, česar bi se morali bati – je priložnost za rast, ki pa je lahko kdaj tudi boleča. Poleg Merkurja pa imajo svoje vloge tudi ostali planeti. Jupiter predstavlja transformacijo naše osebnosti, Venera ljubezen in odnose, Mars je odgovoren za čustva, še posebej jezo, agresijo in strast, za karmo pa Saturn. Vsi našteti planeti bodo retrogradni, kar bo znatno poudarilo njihov vpliv. 

Retrogradne planete izkoristi za rast

Mnogo stvari bo prišlo na dan, zaradi tega izkoristi retrogradnost za rast, ne pa za beg pred izzivi, ki se bodo pojavili. Če pa si podvržen uroku retrogradnega Merkurja, se drži naslednjih priporočil:

- Če ni nujno, ne potuj; preveri rezervacije za daljša potovanja.
- Bodi pozoren na besede. Ob sporih se ne spuščaj na osebno raven.
- Izogibaj se podpisovanju pomembnih dokumentov in se ne lotevaj novih projektov.
- Shranjuj pomembne podatke, listine, fotografije, telefonske številke …

Obdobje retrogradnosti se zaključi v maju, do takrat pa se pripravi na zanimivo potovanje.