Quantcast
Radio1_v_zivo


Najbolj trapasti, a hudo zabavni izumi
Radio 1 priporoča | 25. 4. 2016 10:21
Včasih je bolje, da ideje, ki se nam zdijo super v glavi, res ostanejo tam!
Ključne besede:     izum    čudni    uporabni    ideja    inovacije
Inovacije, ki so večinoma neuporabne!

Če smo nedavno pisali o tem, kaj vse koristnega so izumile predstavnice nežnejšega spola, pa si tokrat poglej, kaj vse neumnega se spomnimo ljudje. Nekdo je postal žejen, medtem ko je sedel v pisarni, pa je prišel na genialno idejo, da bi lahko ustvaril kravato, v katero si lahko natočiš pijačo. Spet drugi ni prenesel, da je njegovega psička namočil dež, medtem ko se je sam skrival pod dežnikom, zato je ustvaril dežnik za pse. A to sta le dva od mnogih bizarnih izumov. Meja med neuporabnim in uporabnim pa je pravzaprav zelo tanka. Preveri, katere smo še izbrskali.

 

 

1. Dežnik z vodno pištolo

Zakaj ne bi izkoristili deževnice, ki se nabira na dežniku, pa čeprav popolnoma nekoristno? No, nekdo si je namreč zamislil in oblikoval dežnik z vodno pištolo. Tako lahko na poti v službo v že tako deževnem jutru, ki ga nihče ne mara, uničiš dan še naključnim mimoidočim, tako da jih poškropiš z vodo, ki si jo ulovil. No, tudi ta ideja ni najbolj domiselna.

 

 

2. Kotni okvirji

Ne bi ravno lahko rekli, da je ta inovacija nujno potrebna. Včasih že mogoče, ampak v večini primerov je dovolj prostora za obešanje slik na ravnih stenah. Definitivno pa se bo vsak strinjal, da so kotni okvirji videti super in celo nekoliko umetniško.

 

 

3. Kravata plastenka

Nekdo se je med delom pač naveličal stalno vstajati in se odpraviti po pijačo, zato si je domislil kravato, v katero si lahko natoči pijačo. Kaj naj rečemo, precej domiselno. Ko se odpravi na poslovno zabavo pijače ne potrebuješ kupovati, ampak jo samo posrkaš iz kravate.

 

 

4. Ping pong vrata

Si želiš tudi ti v dnevni sobi imeti ping pong mizo, pa je premalo prostora? To si je verjetno želela oseba, ki je izumila ping pong vrata. Brez besed, že slika pove dovolj.

 

 

5. Dežnik za kukanje

Te jezi, ko dežuje in se sprehajaš z dežnikom in pogosto ne vidiš vsega? No, ta dežnik je potem popoln zate. Za vse radovedneže je narejeno posebno okence, ki ti omogoča, da imaš med hojo v dežju prav vse pod kontrolo.

 

 

6. Otroški čistilec

Otroci se pogosto plazijo po tleh, starše pa jezi, ker si zaradi prahu in umazanih tal umažejo svoja oblačila. No, vse skupaj postane koristno, če otroku kupiš pajacke, na katere so nameščene krpe za čiščenje in brisanje prahu. Potem boš verjetno tudi ti užival/a ob pogledu na malega navihanca, ki že tako mlad pokaže, kako je priden in čisti, da tebi ni treba. ;)

 

 

7. »Objemi me« blazina

Sam/a zaspiš, se zbujaš, gledaš televizijo, metem pa želiš, da bi bil nekdo ob tebi? Ta blazina je bila (verjetno) ustvarjena prav za vse te osamljene duše. Ob njej imaš občutek, kot da nikoli nisi sam, saj te še celo objame. Podobno, kot če pogledaš grozljivko. Potem nekaj časa zagotovo nimaš več občutka, da si sama.

 

 

8. »Anti-kraja« vrečka

V šoli ali pa v službi se nam pogosto dogaja, da si nekdo, ki je bolj lačen od tebe, zaželi tvojega okusnega sendviča. Nekoga je to pošteno jezilo, zato je prišel do genialne ideje ter si zamislil vrečko, na kateri je narisana plesen. Ko je sendvič v tej vreči, potem zgleda, kot da je že pokvarjen in požrešnežu tvoja hrana zagotovo ne bo več všeč.

 

 

9. Nadzorni pas za hujšanje

Če ima nekdo probleme, da se motivira pri dieti, potem je ta pas kot nalašč za to osebo. Javno namreč izpostaviš svoje centimetre in daš ostalim možnost, da spremljajo tvoj uspeh pri najnovejši dieti. To pa zagotovo je zadostna motivacija.

 

 

10. Deska za rezanje = hranilnica za ptiče

Ena izmed tistih inovacij, ki se nam na začetku zdijo smešne, a po razmisleku ugotovimo, da je pravzaprav genialna. Ko režemo kruh, nam vedno stran letijo drobtine, ki na koncu pristanejo nekje v smeteh ali pa na tleh. Medtem pa kupujemo drago hrano za ptiče. Slika pove vse, super ideja!

 

 

11. Pasji dežnik

Kako ubogi so kužki, ko jih med sprehodom v dežju namoči do kože, medtem ko se lastnik na suhem sprehaja pod dežnikom. Po tej inovaciji se dobro godi tudi kužkom. Na povodec je namreč nameščen dežnik za psa, ki se tako premika skupaj z njim in ga ščiti pred dežnimi kapljami.

 

 

12. Kolo na nožni pogon

Hmmm, ta inovacija se ne zdi najbolj posrečena. Res je, da je prijazna okolju ter poskrbi za razgibanost »kolesarja«, a pravzaprav si je težko predstavljati, kako vse skupaj sploh deluje. Po spodnji sliki že ne.

 

 

13. Pribor nastavki za na kemični svinčnik

Ta ideja je pravzaprav kar priročna. Predvsem za v službo ali za na pot, ko pri roki nimaš pravega pribora. Enostavno: ko zaključiš s pisanjem, vzameš pokrovček ter zapreš svinčnik. In že imaš v rokah žlico, zato samo še vzameš iz torbe jogurt, ki si si ga pripravil in že lahko pričneš z malico.

 

 

14. Kapica za tuširanje dojenčkov

Verjetno je kar problem pri umivanju dojenčka, saj ta prične jokati, če mu voda zmoči obraz. V takem primeru je popolna tale kapica, ki zaščiti otrokov obraz pred vodo in pred šamponom za lase.

 

 

15. »Ne pozabi na otroka« rokavice

Nekateri starši so tako neodgovorni, da v nakupovalnem središču ali pa na kakšni zabavi izgubijo svojega otroka. Takšen je bil verjetno tudi starš, ki si je domislil rokavic, ki so posebej oblikovane tako, da ne izgubiš svojega malčka, saj se oba držita iste rokavice. Nekoliko neuporabno, saj otrok lahko kljub temu uide, če želi.