Quantcast
Radio1_v_zivo


Ali sta moški in ženska lahko samo prijatelja?
Radio 1 priporoča | 20. 4. 2016 15:41
Ko hodita po tanki meji med prijateljstvom in ljubimkanjem
Ključne besede:     moški    ženska    prijateljstvo
Prijatelja za vedno?

Vprašanje, ki vznemirja in zanima mnoge. Če boš malce pobrskal po forumih ali YouTubu, boš videl, da večina žensk brez razmišljanja in z izjemno nedolžnim pogledom odgovori pritrdilno. To je seveda nevaren znak. Moški se po drugi strani hahljajo, motovilijo z raznimi opazkami in se praskajo po raznih delih telesa, ne glede na odgovor pa delujejo neprepričljivo. 

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je to tako kočljiva zadeva. Najpomembnejši pa je seveda stopnjevanje medsebojne privlačnosti. Oziroma povedano po domače erotični dejavnik. 

1. Za moškega je prijateljstvo z žensko pogosto močan afrodiziak.

Ni treba, da mu je takoj všeč, ali da je njegov tip. S časom se mu lahko zazdi vse bolj zanimiva, zabavnejša in pametnejša, posledično pa seveda seksi. Kadar pa moški uživa v družbi ženske, ki se mu zdi seksi, se zdi takšen tudi sam sebi. Torej je takšno prijateljstvo vir dobrega počutja in poudarjene možatosti. Kdo se ne bi rad počutil zaželenega? Ženski afrodiziaki so drugačne narave, zato so tudi posledice za moškega drugačne in ne nujno pričakovane. 

2. Za žensko je prijateljstvo vprašanje zaupanja.

Ko reče, da bi rada le objem, tako tudi misli. Ko moški pokaže, da mu je do nežnosti, pa pomeni, da se bo prepustil dogodkom in vesolju, pa naj se zgodi, kar se mora. Če bo hotela več, se lahko tudi žrtvuje.

3. Ko ona reče, da ji je kot brat.

Tega moški res ne želi slišati. To je pravzaprav neke vrste obsodba. Ženska mu tako sporoča, da nima niti najmanjše možnosti, da bi bil kdaj z njo. Lahko bi mu tudi rekla, naj njej na čast postane meniški brat, ki se je zaobljubil čistosti iskrenega prijateljstva. Pa ne gre za to, ali od nje res kaj pričakuje.  4. Ko on reče, da mu je kot sestra.

To je popolnoma druga zadeva. Sestre so skrbnice, negovalke … od tod najbrž tudi izraz medicinska sestra. To pa je eden poklicev, ki so za moške najbolj erotični. Sicer pa tega moški praktično nikoli ne reče, če že, pa ima v mislih gotovo povsem drugačne načrte.

5. On ugotovi, da se mu zdi privlačna.  

To se mu zdi dobro, saj sta že prijatelja in je to lahko le nadgradnja odnosa. Če imata podoben smisel za humor, delita podobna razmišljanja in sta oba samska, večina moških ne bo videla ovir za avanturo. Če se nič ne razvije, lahko ostaneta prijeten spomin in poglobljeno prijateljstvo.

6. Ona ugotovi, da se mu zdi privlačna.

Globoko v sebi bo seveda polaskana, hkrati pa jo bo razžalostilo. Saj je bil vendar vedno rama za jokanje in izbira v sili za sobotni zmenek, prepričana je bila, da nima nikakršnih interesov, zdaj pa tole? Skorajda izdajstvo.   

Raziskave pravijo, da obstaja še nekaj dejstev: moške veliko bolj privlačijo prijateljice kot oni njih. Moški pogosto mislijo, da se prijateljicam zdijo privlačni in so slepi za njihovo nezanimanje. Po drugi strani ženske večinoma niso zainteresirane za prijatelje in so prepričane, da je to vzajemno.  

Če zaključimo, ali sta moški in ženska lahko prijatelja? Če bi vsi razmišljali kot ženske, skoraj zagotovo. Če pa bi vsi razmišljali kot moški, bi bila kriza zaradi prenaseljenosti že neznosna.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del