Radio1_v_zivo


11 situacij, ki starše spravljajo ob pamet
Radio 1 priporoča | 20. 4. 2016 6:23
Tudi oni imajo lahko slab dan :)
Ključne besede:     otrok    starši    težave

Ko postaneš starš, si zelo vesel, če je otrok nasmejan in zdrav in tega se zavedaš. Za to si hvaležen vsak dan, vendar pa to ne pomeni, da vsak dan sije sonce in cvetijo rožice. Včasih se zgodi, da imajo tusi starši slab dan in s tem ni nipč narobe. Takrat pač večkrat globlje vdihnejo pa je. :) Preveri 11 situacij, ki so zelo pogoste med starši in jih spravljajo ob pamet. 

1. Odpelješ ga v najmodernejšo mestno igralnico in pozabiš mobilnik. Zdaj ga boš moral zares gledati, kako se igra.
2. Iz paketa želiš izvleči le en vlažilen robček,  pa jih prileze deset. Če jih potlačiš nazaj, veš, da ne bo nikoli več isto.
3. Otrok mora lulati, ravno ko se usedeš, da bi spil skodelico kave. Sprašuješ se, zakaj ravno zdaj? Zakaj jaz?
4. Nikakor ne najdeš otrokove najljubše skodelice, on pa neizprosno tuli in zahteva svoje. Veš, da mu ne bi smel popustiti, toda v tem trenutku boš naredil karkoli za trenutek miru.
5. Nenehno videvaš ljudi brez naraščaja, ki uporabljajo otrokom in staršem namenjene kotičke. Popade te sveta jeza in začneš si predstavljati, kako jim jih boš napel, če boš imel živce in čas.
6. Udobno si se namestila, da bi nahranila otroka, končno je pokazal obilo zdravega teka, ti pa ugotoviš, da si pozabila daljinca. To je praktično edini čas, da ujameš popoldansko mehiško limonado. 
7. Ob dveh zjutraj previješ plenico in ugotoviš, da je popolnoma suha.
8. Na sprehodu se domisliš, da si pozabil otroške toaletne robčke. Od zdaj naprej jih boš imel v vsaki torbici ali vrečki. Pa še na zalogo. 
9. Znova pereš že oprana oblačila. Če bi obstajala kakšna aplikacija, ki bi opozarjala, da je stroj že opral, bi jo plačal s suhim zlatom. 
10. Kupuješ zdravo hrano, pa nikoli nimaš časa, da bi jo pripravil. Vsak dan te videvajo v bližnji eko trgovinici, kjer nabavljaš neoporečne sestavine, ki zahtevajo in tudi zaslužijo posebno pripravo. Ko ti končno uspe, običajno ugotoviš, da jim je potekel rok trajanja.
11. Otrok se zbudi, ko želiš prižgati najljubšo tedensko oddajo. Začneš se spraševati, zakaj si si sploh želel otroke … saj veš, ko jih vzameš k sebi in se nasmehnejo.