Quantcast
Radio1_v_zivo


Ko gre moški kupovat žensko kozmetiko :)
Radio 1 priporoča | 5. 5. 2016 13:00
ON: "Zakaj potrebuješ vse to?!"
Ključne besede:     moški    ženska    kozmetika
Nekatere stvari moraš opraviti sama.

Odpravljata se na dopust, zato si ga poslala v drogerijo po nekaj ženskih potrebščin, predvsem kozmetiko.

Seznam je bil videti takšen:

čistilno mleko, škarjice za nohte, krema za sončenje (zaščitni faktor, višji od 15), krema za noge, poljubna krema za masažo, pomada proti gubam, svetlo rdeča šminka, vložki s tremi kapljicami, najlonke, milo za intimno nego, tri britvice za enkratno uporabo 

Čistilno mleko. Še dobro, da se spozna, ker nisi bila natančna in ve, da telo najbolje prečisti prav kozje mleko. Ne razume pa čisto dobro, zakaj ga pri vsej tej ponudbi prodajajo samo na ekološkem oddelku v samopostrežni trgovini.

Škarjice za nohte. Prinesel je skoraj identične šiviljske škarjice, ker se je pred tem ustavil na modnem oddelku, kjer je kupil tudi zobno nitko.  

Krema za sončenje. Prinesel je faktor 55+, ki ustreza ohlapnim navodilom.

Krema za noge. Prinesel je kremo proti celulitu. Kolikor on razume zadevo, ustreza situaciji.

Poljubna krema za masažo. Prinesel je kremo za strije, tako da bo od tega dvojna korist.

Krema proti gubam. Prinesel je kremo za gospe 65+. Ti gub še (skorajda) nimaš, zdi pa se mu, da je bolje kurativa kot preventiva. Svetlo rdeča šminka. Prinesel je pinki šminko z bleščicami. Razlaga: kadar vidiš, da ni več bencina, vedno rečeš, da gori rdeča lučka, čeprav je v resnici oranžna. Na podlagi te očitno konkretne povezave se je odločil za roza, bleščice pa so dodatek glamurju, sploh, ker imaš po dopustu letni razgovor.

Vložki s tremi kapljicami. Niso jih imeli. Omahoval je, a je na koncu vrgel v nakupovalno vrečko vložke z eno kapljico. Za več kapljic se ni odločil. Če bi želela, da bolj ''pije'', bi se že v osnovi odločila za štiri kapljice, je domneval. Prodajalka ga je poleg tega ignorirala, ko jo je vprašal, kje imajo vložke z manj kapljicami. Domneval je, da je imela za to neprijeten razlog. No, mogoče je bila res gneča, je pa potem k sreči zagledal soseda, ki je vzel tiste z eno kapljico. 

Najlonke. Prinesel je 60-denske najlonke. Takšne, ki jih nase čez podaljšane spodnjice pozimi navlečejo stare mame, da bi jim bilo res toplo. Ni opazil, da obstajajo dvajset, deset ali štirideset denske. Odločil se je na podlagi privlačne embalaže. Videti so bile poslovno. Je pa številka prava.

Milo za intimno nego. Prinesel je balzam za roke, na katerem je pisalo ''Sensual''. Tukaj mu je bila ''stvar jasna''.

Tri britvice za enkratno uporabo. Na pult je položil moško britvico s tremi rezili (''prav ti bo prišla, oguli tudi medveda''). ''Pa še trpežna je in si jo lahko deliva''.