Radio1_v_zivo


VIDEO: Močno shujšano psičko rešili pred smrtjo
Radio 1 priporoča | 19. 4. 2016 11:41
Tako je bila suha, da so ji nadeli ime "špaget"
Ključne besede:     sestradan pes    psička    
Sestradan kuža, ki je skoraj poginil ...

Ubogi psički so kosti dobesedno štrlele ven, organi pa so ji počasi odpovedovali, ko so jo pripeljali v pasje zavetišče v Španiji. Sestradana psička je bila kot vreča kosti, njene mišice so bile tako slabe, da je komaj hodila ali celo stala. Na srečo jo je v svoj dom sprejel ljubitelj živali in jo rešil. V samo 7 tednih je dobrosrčnemu lastniku zavetišča v španski Granadi Eduardu Rodriguezu uspelo porediti ubogo psičko, ki je že gledala smrti v oči. 

 

 

Fotogalerija: Sestradan pes za las ušel smrti (14 slik)

Oglejte si galerijo slik
Močno shujšana psička je skoraj poginila.

 

Ko so psičko Barillo (poimenovali so jo po znamki špagetov, ker je bila tako shirana) sprejeli pri veterinarju, niso verjeli, da bo preživela, saj je bila zelo uboga in ravno zaradi tega je ta zgodba tako osupljiva. Na začetku je tehtala le dobrih 7 kilogramov, zato so veterinarji mislili, da ji bodo organi kaj kmalu odpovedali. "ako je bila sestradana, da se ni mogla premikati, lahko je migala le z glavo in repom," je povedal gospod Rodriguez. Nato je še dejal, da je imela srečo, da so jo pravočasno sprejeli v zavetišče, saj verjetno ne bi preživela še ene noči. 6 ur so jo hranili intravenozno, nato pa so ji dali pravo hrano.

 

V videu lahko nazorno vidimo, kako presušena je bila Barilla, ki je kljub podhranjenosti še vedno lahko mahala z repom. Lastnik zavetišča gospod Rodriguez je priznal, da je videl že veliko potepuških psov, toda tako ubogega kot je bila Barilla še ne. Tudi po enem tednu, ko se je zredila za 3 kilograme, ni mogla stati na svojih nogah. No, čez 7 tednov pa pa je Barilla postala vitalna in energična psička. Video si je ogledalo že več kot 2 milijona ljudi samo na Facebooku.

 

Psička sedaj živi z gospodom Rodriguezom, njegovo ženo in njuno 14-letno hčerko ter s še 5 drugimi psi.