Quantcast
Radio1_v_zivo


''Vsak mora biti malo nor, drugače se mu bo zmešalo''
Denis Avdić Show | 19. 4. 2016 8:52
Obiskal nas je Zoran Predin, ki je nekoč poučeval spolno vzgojo
Ključne besede:     Zoran Predin    Ladja norcev    Lačni Franz
PRENESI DATOTEKO
Predin predstavlja Ladjo norcev
PRENESI DATOTEKO
Z novega albuma: Čas beži
PRENESI DATOTEKO
Poučevanje spolne vzgoje

Zoran Predin je zjutraj v Denis Avdić Showu predstavil nov album Lačnih Franzov Ladja norcev.  Gre za prvi album skupine po 17 letih, zato so pričakovanja občudovalcev razumljivo velika. V studiu je zaigral  ''avtobiografsko narodno'' Čas beži in že ponarodelo Bolj star, bolj nor.

Predin je sicer na glasbeni sceni prisoten že 37 let. Začel je prav z legendarnimi Lačnimi Franzi, s katerimi je osvojil občinstvo tudi v drugih republikah nekdanje skupne države. Velja, da če zna tam nekdo malce slovensko, je to Predinova zasluga. Že v 80-ih je pel v slovenščini in najavljal pesmi v srbohrvaščini ter bil nekakšen predhodnik današnjih stand up komikov. 


Sicer pa v svojih pesmih pogosto omenja norost. Pravi, da je to neka vrsta svobode. ''Vsak mora biti malo nor, drugače se mu bo zmešalo,'' zatrjuje. V življenju se vedno postavi v napačno vrsto, mogoče je pa zato že marsikaj zanimivega doživel. Bil je tudi učitelj na osnovni šoli, kjer je med drugim skrbel za spolno vzgojo. Na delo se je vozil s tremi avtobusi, še vedno pa rad potuje s koncerta na koncert.

 

Fotogalerija: Zoran Predin na Radiu 1 (10 slik)

Oglejte si galerijo slik
Zoran Predin na Radiu 1