Quantcast
Radio1_v_zivo


Predstavitev turizma v Mariboru
| 19. 4. 2016 7:33
Obisk eminentnih gostov
Ključne besede:     Maribor    turizem    obsik tujih novianrjev
 Preteklih  sedem dni je Maribor gostil eminentne goste iz tujine.
Preteklih sedem dni je Maribor gostil eminentne goste iz tujine.

Preteklih  sedem dni je Maribor gostil eminentne goste iz tujine, in sicer 10 angleških novinarjev, fotoreporterja iz Italije ter francoski novinarki. Vzporedno s tem je potekala tudi predstavitev destinacije devetim organizatorjem turističnih dogodkov iz Hrvaške.

Na čelu študijske ture angleške novinarske delegacije, ki jo je Zavod za turizem Maribor - Pohorje izpeljal v sodelovanju s Termami Maribor, je bil Tom Harrow, ustanovitelj vinskega portala WineChap, kolumnist številnih priznanih strokovnih revij in eden najbolj vplivnih vinskih strokovnjakov ter sodnik pri izboru 50 najboljših svetovnih restavracij (World's 50 Best Restaurant awards). Angleški novinarji so si v sklopu študijske ture, ki je potekala od četrtka do sobote, ogledali Hišo Stare trte, Vinagovo klet, vinsko klet Dveri-Pax, Ptujsko vinsko klet, Vina Kobal, spoznali so projekt e-koles KULeBIKE na podeželju ter uživali v kulinariki Restavracije Mak in Rožmarina.

Maribor sta obiskali še novinarki iz Francije, glavna urednica in lastnica medija Mint Magazine Francija Deborah Pham ter fotografinja Agathe Monnot, saj bo jesenska številka tiskane izdaje revije Mint Magazine, ki izhaja na 80 straneh, namenjena Sloveniji. Po vodenem ogledu mesta sta večer zaključili v Hiši Stare trte, kjer je ta dan potekal vinsko-kulinarični večer. Ta dan so v Mariboru in destinaciji gostili tudi Enrica Martina, priznanega samostojnega fotoreporterja iz Italije, ki je po vodenem ogledu starega mestnega jedra podrobneje spoznal še Pokrajinski muzej Maribor, Umetnostno galerijo Maribor in Vinagovo vinsko klet.

Sicer pa je v četrtek že tretjo leto zapored v Zagrebu potekala delavnica s predstavitvijo slovenskega turizma, na kateri je sodelovalo več kot 40 predstavnikov iz 30 turističnih podjetij iz Zagreba. V sklopu omenjenega srečanja je Maribor obiskalo devet organizatorjev turističnih poslovnih dogodkov, izmed katerih so nekateri že izrazili željo po nadaljnjem sodelovanju.