Quantcast
Radio1_v_zivo


Kokain v športnih torbah
| 13. 4. 2016 15:38
V SwatyComet je s pošilko granulata prišlo tudi 100 kilogramov kokaina
Ključne besede:     Kokain    granulat    Damijan Turk    SwatyComet
 kokain
V vrečah so bile športne torbe s kokainom.

Damijan Turk, vodja celjskih kriminalistov
PRENESI DATOTEKO
V pošiljki granulata so zaposleni odkrili kokain.

V zreškemu podjetju SwatyComet so v ponedeljek v pošiljki naročenega blaga, ki ga uporabljajo v proizvodnji, našli približno 100 kilogramov kokaina. Kokain je bil zapakiran v več manjših paketov, ki so bili zloženi v pet potovalk, vse to pa je bilo skrito v velikih vrečah z granulatom aluminijevega oksida.

 

Policija je med preiskavo ugotovila, da je SwatyComet granulat naročil preko nemškega posrednika pri brazilskem dobavitelju. Pošiljko so v začetku marca odposlali iz brazilskega pristanišča v Sao Paulu in je z ladjo v zabojniku konec marca prispela v Luko Koper, kjer so 8. aprila opravili carinjenje in izdali carinsko dokumentacijo. Nato so kontejner s tovornjakom odpeljali v Zreče.

 

„Pošiljko so s tovornim vozilom 11. aprila dostavili v zreško podjetje, kjer so odstranili ladijski pečat. Pri raztovarjanju tovora v prostore skladišča so zaposleni v petih od skupno šestindvajsetih enotonskih vreč, napolnjenih z granulatom aluminijevega oksida, ki ga uporabljajo v proizvodnji, odkrili pet športnih torb. V torbah je bilo 100 paketov ovitih v gumijasto embalažo različnih barv. Vsak paket s kokainom je tehtal 1 kilogram," je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk.

 

Kam je bila pošiljka kokaina namenjena in kdo je vpleten, policija še preiskuje. Kot pravi DamijanTurk, pa nihče od zaposlenih v SwatyCometu ni vpleten v tihotapljenje. Preiskavo bodo zdaj razširili tudi v tujino, saj je kontejner prišel v Luko Koper z ladjo iz Brazilije. Vrednost zaseženega kokaina bi pri prodaji na debelo znašala približno 4 milijone evrov. Gre pa za enega večjih zasegov drog na celjskem območju in tudi na območju Slovenije.