Quantcast
Radio1_v_zivo


''Kdo note mi daje, kdo strune zamaje''
Radio 1 SLO | 13. 4. 2016 9:46
Alan Vitezič v oddaji Za več slovenske glasbe
Ključne besede:     Alan Vitezič    Društvo mrtvih pesnikov
Društvo mrtvih pesnikov praznuje 25 let delovanja.

V oddaji Za več slovenske glasbe je Mareta obiskal Alan Vitezič, pecvec skupine Društvo mrtvih pesnikov, ki obeležuje 25 let delovanja na slovenski sceni, obletnico pa so proslavili z dvema rrazprodanima koncertoma v Novem mestu, kjer se jim je pridružil tudi simfonični orkester.  ''Petindvajset let prehitro mine. Ugotoviš, da je čas šel naprej, dobra stvar pa je, da smo ustvarjalni še danes in energije, ki je bila prisotna na začetku, ne zmanjkuje,'' je povedal Alan. Ob jubileju so izdali album z naslovom 25, na katerem bodo oboževalci našli presek njihovega ustvarjanja.  

Pred kratkim so se festivalu Poprock predstavili s skladbo Balet, ki govori o glasbenikih in v kateri se sprašujejo, od kod pravzaprav navdih za ustvarjanje. ''Kdo note mi daje, kdo strune zamaje?'' se DMP sprašujejo v himni glasbenikov, kot se je izrazila Alan, poslušalcem pa sporoča ''poslušajte dobro glasbo in DMP bodo z vami še naslednjih 25 let.''

 

Za več dobre glasbe


Za Pesem in poljub lahko glasuješ na Facebook strani oddaje Za več slovenske glasbe, ta teden pa je lestvica videti tako:  

1. Nuša Derenda - Tip top
2. Maja Založnik & Moonshine - You are my life
3. Samuel Lucas - Pesem o naju
4. Balladero – Zlati časi
5. Flora & Paris – Naša bajta
6. Jardier – Pieces
7. Alex Volasko – Pesem in poljub
8. I.C.E. – Tja do srca
9. Anette - Sanjaj me
10. Clemens – Jst bi te mel

Predlog: Društvo mrtvih pesnikov - Balet