Quantcast
Radio1_v_zivo


9 znakov, da sta si usojena
Radio 1 priporoča | 8. 5. 2016 15:30
Nekatere stvari so preprosto zapisane v zvezdah :)
Ključne besede:     ljubezen    partner
Nepozabni pogledi

Vsi poznamo pare, ki so vedeli, da so si usojeni že od prvega trenutka, za večino pa so razmerja bolj zapletena. Če se sprašuješ, ali je pravi, si odgovori na naslednja vprašanja. 

1. Na živce vama gredo iste stvari 

Veliko parov si deli najljubšo pesem, restavracijo, film … Kar pa povezuje ''usojene'' pare, so stvari, ki jih oba nikakor ne preneseta. Na primer prestižna trgovska veriga, ki izkorišča zaposlene in onesnažuje lokalni bajer, kjer sta se spoznala.

2. Ne zgraža se, ko te ni s stranišča

Če govorimo o brezpogojni ljubezni, je lahko na resni preizkušnji, ko partnerja tudi po dvajsetih minutah še ni iz toaletnih prostorov. Če pa te pričaka s hudomušnim nasmeškom in še čestita zaradi dobro izkoriščenega časa, si naletel na redko ptico, ki je nikakor ne smeš izpustiti.
   
3. Misli, da si najzabavnejši/a

Tukaj smo na spolzkih tleh. Partner te ima rad, ker se mu zdiš zabaven – ali pa se mu zdiš zabaven, ker te ima rad. Kakorkoli, teoretična razprava tukaj ni tako pomembna, važen je rezultat. 

4. Partnerjevi prijatelji so super, ampak ne preveč

Želiš si, da bi ti bili všeč. Želiš, da bi bilo druženje z njimi prijetno. Želiš, da bi na partnerja pozitivno vplivali. Če je tako, so fantastični. Toda previdno! Ne smejo biti tako popolni, da začenjaš skrivaj sanjariti, kako bi se dobival z enim izmed njih.

5. Tolerira tvoj scufan kavč

Čeprav je razžrt od moljev in popackan od madežev, ki se jih ne da odstraniti, nima nič proti, če ga selita iz stanovanja v stanovanje. Če partner razume tvojo staromodno lojalnost, bo v odnosu tudi sam takšen.

6.  Partner je podjeten in ne čaka nate

Ne gre za poslovni uspeh, čeprav vsekakor ne škodi. Pomembneje je, da je partner samostojen in ni povsem izgubljen brez tvojih idej, kaj početi na prosto popoldne. Saj veš, to je vsa tista samohvala, ki jo imaš v spletnem profilu – prostovoljstvo v gasilskem društvu, planinarjenje, tečaj izdelovanja lesenih ladjic …

7. Partner je prva oseba, s katero deliš stvari

Greš po cesti in od daleč zagledaš upokojeno sosedo, ki je po sedmih letih spremenila pričesko v skladu z najstniškimi trendi. Mimogrede, videti je prikupno smešna. Skrivaj jo fotografiraš in dokaz takoj pošlješ svojemu partnerju, ker si želiš, da bi se skupaj zabavala ob modnih muhah živahne gospe. 

8. Strinjata se v političnih zadevah

V teh viharnih časih je pomembno, da z ljubljeno osebo deliš politična stališča – o klimatskih spremembah, pravici do nošenja orožja, volilni pravici žensk …, sicer je vrag odnesel šalo in bo vaša najljubša politična stranka preživela dlje kot vajin odnos.   

9. Zna pokazati pozornost

Partner je tako uglajen, da bo po prvem srečanju s tvojimi starši naslednji dan poslal zahvalno sporočilo, tvojemu očetu pa mogoče celo steklenico njegovega najljubšega vina. S pravimi manirami se daleč pride, še posebej v ljubezni.