Quantcast
Radio1_v_zivo


Priznanje Mestnemu kinu Metropol
| 7. 4. 2016 12:19
Mestni kino Metropol Celje je kino meseca aprila
Ključne besede:     Mestni kino Metropol    Film New Europe    Europa Cinemas    art filmi
 Mestni kino Metropol
Dvorana Mestnega kina Metropol je trenutno v postopku privatizacije. (foto: Sherpa)

Spletni portal Film New Europe skupaj z združenjem evropskih art kinematografov Europa Cinemas vsak mesec kot priznanje za trdo delo in odličnost izbere kinematograf, ki s svojim programom bogati lokalno skupnost. Ta mesec so ta naziv podelili Mestnemu kinu Metropol, kjer je od leta 2004 vztrajajo pri istih programskih smernicah, tj. ponuditi gledalcem kvalitetne filmske vsebine in predstaviti drugačen pogled na filmsko industrijo. Programski poudarek je na domačih, evropskih in neodvisnih filmih, katerih projekcije velikokrat obogatijo s pogovori z režiserji ali strokovnjaki.

 

V dobrih desetih letih delovanja je Metropolu uspelo ustvariti ime vredno zaupanja. Filmski naslovi so skrbno izbrani, obisk vsako leto raste, sploh po uspešni digitalizaciji kina konec leta 2013, ki so jo v edinem celjskem mestnem kinematografu izpeljali skupaj s Slovenskim filmskim centrom. V preteklem letu si je 486 projekcij art filmov ogledalo rekordnih 18.176 gledalcev, v letošnjem letu pa so si v Metropolu zadali cilj preseči številko 20.000 gledalcev.

 

Vse bolj pomembna je tudi festivalska dejavnost, ki v mesto ob Savinji prinaša filme, ki sicer ne zaidejo na redne sporede kinematografov. Eno od uspešnejših je zagotovo sodelovanje z Gorniškim filmskim festivalom, ki tudi v Celju privablja vedno večje število gledalcev. Vzpostavlja se sodelovanje s Festivalom evropskega in mediteranskega filma, najbolj pa so v Metropolu ponosni na lasten festival Kratkega dijaškega filma – DIFI fest.

 

V kinu, ki je znan po domačnosti in načeloma ne uveljavlja sedežnega reda, se zavedajo, da kino program za današnjega obiskovalca ni dovolj, zato pripravljajo še številne druge dogodke kot so jazz koncerti in pogovori ob filmih. Veliko pozornosti namenjajo šolskim projekcijam, saj se zavedajo, da je vzgoja mladih gledalcev najboljša podlaga za uspešno kontinuirano delovanje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del