Quantcast
Radio1_v_zivo


Zamenjava električnih drogov
| 7. 4. 2016 9:06
Območna enota Ptuj
Ključne besede:     Ptuj    električni drogovi    zamenjava
 Skupna vrednost investicije znaša 342.000 €.
Skupna vrednost investicije znaša 342.000 €.

Eelektro maribor je v  januarju  na področju  Območne enote Ptuj pričeli z obnovo daljnovodov, saj so razmere na terenu v tem obdobju leta za tovrstno delo običajno najbolj primerne.

Skupine sodelavcev Storitvene enote Maribor in Storitvene enote Ljutomer so zamenjale dotrajane drogove na daljnovodu Cirkovce-Pongrce-Gaj in daljnovodu Dornava-Levanjci.

Januarja in februarja so tako na daljnovodu Dornava-Levanjci zamenjali 27 drogov, na daljnovodu Cirkovce-Pongrce-Gaj pa 17 drogov. V času zagotovitve breznapetostnega stanja, so skupine OE Ptuj tudi na odcepih zveznih daljnovodov zamenjale več dotrajanih drogov.

Zamenjali bodo tudi dotrajane lesene drogove na daljnovodu Središče-Jastrebci in daljnovodu Tržec-Majšperk. Obe storitveni enoti bosta tako še v pomladanskih mesecih na območju OE Ptuj zamenjali več kot 160 drogov.

Skupna vrednost investicije znaša 342.000 €. Z obnovo teh daljnovodov bomo povečali zanesljivost obratovanja zveznih daljnovodov, ki preko distribucijskih transformatorskih postaj napajajo več tisoč odjemalcev na območju OE Ptuj.