Quantcast
Radio1_v_zivo


Spalne poze razkrivajo tvojo osebnost!
Radio 1 priporoča | 4. 4. 2016 6:20
Položaj, v katerem zaspimo, izbere naša podzavest
Ključne besede:     spanje    psihologija    seznam

Spalni položaj si le redko zavestno izberemo. Strokovnjaki, ki preiskujejo spalne navade, so namreč ugotovili, da izbiri botruje tudi naša podzavest in da imajo tisti , ki spijo v določenih pozah, skupne značajske lastnosti!

 

Preveri, kaj način spanja pove o tvoji osebnost:

 

KLADA

 


Položaj klade je precej pogost, izberejo pa ga ljudje, ki so sproščeni in so radi obkroženi s prijatelji. Nagnjeni so k temu, da hitro zaupajo ljudem, nekateri bi celo rekli, da so naivni. Ker jih aktivno družabno življenje precej izčrpa, spijo zelo trdno.

 

 

HREPENENJE

 

 

V tem položaju navadno spijo odprte osebe, ki so zelo dostope, a kljub temu precej bolj previdne in manj naivne kot klade. Znajo biti tudi precej neodločne, ko enkrat sprejmejo odločitev, pri njej trmasto vztrajajo do konca.

 

 

VOJAK

 

 

Tisti, ki spijo v tem položaju, se navadno držijo zase in imajo radi mir. Njihova pričakovanja so zelo visoka – tako takrat, ko gre za merilo njihovega lastnega uspeha, kot tudi, ko gre za družino in prijatelje. So zanesljivi, njihova slaba lastnost pa je nagnjenost k smrčanju.

 

PROSTI PAD

 


Položaj, pri katerem oseba spi na trebuhu in objema vzglavnik je zelo priljubljena. Navadno jo izberejo veseli in igrivi ljudje, ki vse radi sprejemajo, so pa tudi zelo odkriti – tudi takrat, ko s svojimi izjavami koga prizadenejo. Za zaprtimi vrati so napeti ljudje, ki si kljub svojemu svobodnemu duhu v življenju želijo več stabilnosti.

 

 

MORSKA ZVEZDA

 


Čeprav je videti kot najbolj udoben položaj, je med najmanj priljubljenimi. V njem spijo ljudje, ki so zvesti in prijateljstvo postavljajo na prvo mesto. Znajo prisluhniti in prijateljem radi pomagajo reševati težave.

 


POLOŽAJ ZARODKA

 


Položaj, v katerem preživimo prvih 9 mesecev svojega življenja je tudi najbolj priljubljen položaj za spanje večine ljudi, saj v njem zaspi kar 41% ljudi. Izberejo ga tisti, ki so občutljivi in nervozni, ter v obrambni drži.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del