Neverjetno enostavna sladica, za katero potrebuješ le nekaj sestavin in 10 minutk svojega časa (brez hlajenja ;) ). Če si ljubitelj italijanskega deserta, boš totalno navdušen nad temi kroglicami!
| Morda vas zanima tudi: | |
| V tem slovenskem kraju je bil vplačan EUROJACKPOT - koliko bo v žep pobasal srečni dobitnik/dobitnica? | |
Seveda lahko tudi kombiniraš različne okuse in se poigraš s temno ali belo čokolado, prav tako pa se lahko pozabavaš tudi s posipi in oblivi.
Pozor, hitro izginejo, zato jih ne fotkaj predolgo. :)

Potrebuješ:
- 1 skodelica temne čokolade
- 1,5 dcl kave
- žlička instant kave
- 180 g vanilijevega pudinga
- 230 g mascarpone sira
- 24 otroških piškotov
- obliv: 1 skodelica čokolade, kakav v prahu, mrvice, kokosova moka, ...
Pa začnimo:
KORAK 1: Skuhaj kavo in v njej raztopi temno čokolado. Dobro premešaj. Umakni na stran.
KORAK 2: Skuhaj vaniliijev puding. Pomagaj si z navodili z vrečke.
KORAK 3: Vanilijevemu pudingu primešaj mascarpone sir.
KORAK 4: Zdrobi kekse. Pomagaj si z mešalnikom ali pa jih preprosto zapri v vrečko in jih zdrobi s pomočjo kuhinjskega valjarja. Kekse dodaj zgornji masi in prilij raztopljeno čokoladno-kavno mešanico iz prve točke. Dodaj žličko kakava v prahu. Premešaj.
KORAK 5: Iz zmesi oblikuj kroglice in jih položi na pladenj. Položi v hladilnik za 15 minut. 
KORAK 6: Raztopi čokolado in v njo pomakaj kroglice. Odloži nazaj na pladenj in počakaj, da se čokolada strdi. Pospravi v hladilnik in opazuj, kako počasi se kazalci na uri premikajo, ko čakaš da se slastni grižljajčki dovolj ohladijo. :)

Pa dober tek! :) 