Quantcast
Radio1_v_zivo


Priznanja najbolj zaslužnim
| 30. 3. 2016 16:28
V Črnomlju izkazali zahvalo za pomoč pri zaščiti in reševanju
Ključne besede:     Priznanja    Civilna zaščita    Črnomelj    Zdenka Vrtin    Anton Banovec
 Nagrajenci CZ v Črnomlju
Dobitniki priznanj CZ v Črnomlju (Foto: Tomislav Urh)

V Črnomlju so podelili priznanja Civilne zaščite. V znak pozornosti in v zahvalo za dobro sodelovanje so jih prejela Prostovoljna gasilska društva, ki letos obeležujejo svoje jubileje – bronasti trak je prejelo PGD Vranoviči za 60 let , srebrni trak PGD Tribuče za 80 let in PGD Petrova vas za 90 let ter zlati trak PGD Mavrlen za 110 let delovanja. Med zaslužnimi posamezniki so bronasti znak podelili Srečku Adlešiču iz PGD Vinica, Juriju Špeharju iz PGD Radenci in Janezu Dražumeriču iz PGD Tribuče.

 

Zlati trak kot najvišje priznanje civilne zaščite občine Črnomelj podeljujejo posameznikom, skupinam in organizacijam za dolgoletno uspešno delo pri razvoju, usposobljenosti in pripravljenosti civilne zaščite ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč, za pomembne dosežke, hrabra dejanja ter druge izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah. Letos sta ga prejela Zdenka Vrtin in Anton Banovec.

 

Na slovesnosti so prisotne pozdravili Jože Weiss, poveljnik Štaba Civilne zaščite občine Črnomelj, županja Mojca Čemas Stjepanovič in Klemen Gorše, vodja izpostave Uprave za zaščito in reševanje Novo mesto.

 

Za kulturni program so poskrbele učenke Glasbene šole Črnomelj pod mentorstvom Bojana Rističa ter recitatorji OŠ Mirana Jarca Črnomelj Jan Škof, Loti Čufer, Daša Schweiger in Sara Banovec pod mentorstvom Bernarde Starašinič.