Quantcast
Radio1_v_zivo


TEST: V 2 sekundah ugotovi, če si pod stresom
Radio 1 priporoča | 31. 3. 2016 11:22
Optična iluzija, ki bo pokazala stopnjo stresa pri tebi
Ključne besede:     stres    optična iluzija
Si pod stresom?

Ko misliš, da je tvoj dan čisto v redu, se prikrade za tabo ta grozna reč, ki ji rečemo stres. Mogoče poznaš tisti občutek, ko si sproščen pred televizorjem pa se kar naenkrat spomniš na tisti veliki projekt, ki ga moraš zaključiti do naslednjega tedna? Stres je žal neizogiben, tak kot smrt ter davki in prav vsakega izmed nas doleti.Oglej si tole optično iluzijo in že v 2 sekundah ti bo jasno, če si pod stresom. Kako? Odgovor najdeš malce nižje.

 

 

44% ljudi v zahodnem svetu je bolj pod stresom kot so bili še 5 let nazaj. Stres, povezan s službo, je kriv za 10% vseh kapi pa tudi za 60% vseh bolezni.

 

Pa znaš oceniti, če si pod stresom ali ne? Telo se včasih odzove na stres v obliki glavobola, napetih mišič, bolečin v prsih ali trebuhu, toda obstaja tudi zabaven način, kako ugotoviti, če si pod stresom.

 

 

Japonski psihiater Akioshi Kitaoka je skreiral nekaj slik, ki ti bodo pomagale pri ugotavljanju, če je stres prisoten pri tebi ali ne.

 

Ko gledaš v te slike in se ti zdi, da so pri miru oziroma se ne premikajo, potem si pomirjen. Če pa se ti zdi, da se počasi premikajo, potem je to znak, da si pod stresom. Če pa se hitro in povsod okoli premikajo, pomeni, da si močno pod stresom.

 

Seveda to ne pomeni, da moraš takoj skočiti v bolnišnico in se zdraviti, ampak zgolj to, da se je potrebno umiriti ter da moraš vzeti stvari malce bolj "na izi".