Quantcast
Radio1_v_zivo


Kaj oblika stopal pove o tebi?
Radio 1 priporoča | 31. 3. 2016 6:24
Kdo bi si mislil: ne samo dlani, tudi oblika stopal razkriva naše lastnosti!
Ključne besede:     stopala    oblika    zanimivo
Poglej svoja stopala in preveri kam spadaš!

Branje dlani nam je vsem znano že precej časa. Namenjeno je napovedovati ljudem njihovo usodo. A malo je tistih, ki vedo, da imajo stopala podobno vlogo. Oblika stopal lahko razkrije zanimivosti o tvoji osebnosti. V nadaljevanju boš našel 10 različnih tipov stopal, vsak tip s svojimi lastnostmi. Sezuj se in preveri, če se te lastnosti ujemajo s tvojim tipom stopala.

 

1. Rimska stopala


Rimska stopala so najbolj pogost tip stopal. Prsti so sorazmerni, lepo poravnani, palec pa je največji. Ljudje s tem tipom stopal so zelo družabni in prijazni. Bili naj bi tudi bolj karizmatični, prav zato so ljudje s takimi stopali boljši javni govorci in poslovneži. 

 Rimska stopala

2. Kvadratna stopala


Ta stopala imajo osebe, katerih prsti so skoraj enako dolgi. Z drugim imenom stopalu rečemo tudi »kmečko stopalo«. Ta tip noge je najbolj pravokoten od vseh. Ljudje s takim stopalom so umirjeni pri sprejemanju odločitev in vsako možnost dobro pretehtajo. Rezultat tega je, da so zelo zanesljivi in praktični.

 

 

3. Grška stopala


Poznamo ga tudi pod imenom »ognjeno stopalo«. Najbolj znana lastnost tega tipa noge je, da ima drugi prst večji kot palec. Ljudje s takim stopalom so zagnani in vedno motivirani. Grška stopala imajo običajno ljudje, ki so umetniki in atleti (saj so značilna za ljudi, ki so kreativni in športni), kot tudi za javne govorce in inovatorje. 

 4. Razpotegnjeno stopalo


Ta stopala so običajno bolj tanka. Razlog za to pa je, da so prsti stisnjeni skupaj, to pa vodi do tega, da stopala izgledajo daljša in tanjša. Palec je največji od vseh prstov, velikost pa se nato manjša z vsakim prstom posebej. Ljudje s tako obliko stopal cenijo privatnost in so bolj skrivnostni. Nasprotno pa so lahko zelo impulzivni in imajo nenadne spremembe razpoloženja. 

 5. Nekateri ne morejo ločiti mezinčka od ostalih prstov…


Ti ljudje so imajo radi rutino in urejenost, s tem si zagotovijo varnost. So zelo zanesljivi in zvesti, prav zato so odlična družba.

 6. … spet drugi pa ga lahko!


In ti ljudje imajo stalno potrebo po spremembah v življenju. Vsakdanja rutina jih naredi nesrečne, zaradi tega so zelo avanturistični. Hitro se začnejo tudi dolgočasiti, zato si popestrijo življenje z drastičnimi dogodivščinami.

 7. Mezinček je povsem odmaknjen od ostalih


Ljudje, katerih mezinček je bolj odmaknjen od ostalih prstov na nogi, so bolj uporniški in stvari radi naredijo po svoje. V svojih metodah so veliko bolj neobičajni.

 8. Luknja med drugim in tretjim prstom


Ti ljudje točno vejo, kako ločiti njihova čustva od vsakodnevnega življenja. Vse kar zahteva, da so čustveno ločeni, je za njih mala malica. 

 9. Tretji prst pod naklonom


Ljudje s takšno obliko prstov radi planirajo vnaprej. Prav zato so vedno organizirani in imajo vse pod kontrolo, ni važno v kako težki situaciji se znajdejo. 

 10. Ožji začetek in debelejši konec pri drugem prstu


Stičišče s stopalom pri drugem prstu je ozko (v primerjavi s koncem prsta), zato je oseba bolj izrazita, ekspresivna. Te osebe rade naredijo stvari in dogodke večje, kot so v resnici, velikokrat zadeve napihnejo. Ko je taka oseba dobro razpoložena, potem vpliva na vse in vsi lahko čutijo užitek. Ko pa so slabe volje, pa je boljše, da jih pustimo pri miru. 

  

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del