Quantcast
Radio1_v_zivo


6 vprašanj za najboljše prijateljice
Radio 1 priporoča | 29. 3. 2016 14:02
Nekaterih stvari ne upamo vprašati nikogar drugega!
Ključne besede:     prijateljstvo    prijateljiice
Najboljše prijateljice so sestre, ki jih izberemo sami!

Če so prijatelji  družina, ki jo izberemo sami, so najboljši prijatelji kot naši bratje in sestre. Povezuje nas več kot samo prijateljstvo, saj vemo, da se lahko nanje zanesemo v vsakem trenutku. Z najboljšimi prijatelji smo tudi veliko bolj odkriti, saj se v njihovi družbi počutimo popolnoma sproščeno.

 

V svetu, kjer od predstavnic nežnejšega spola pričakujejo, da se bodo vedno vedle kot popolne dame, smo lahko še toliko bolj srečne, jih imamo – komu drugemu bi sicer lahko zastavili ta nerodna vprašanja?

 

1. »A smrdim?« 

Ko ti zmanjka dezodoranta ali se ti zdi, da se še vedno nisi znebila zadaha po česnu, se lahko zaneseš na odkritost tvojega najboljše prijateljice. Kdo drugi bi sploh dovolil, da mu dahneš v obraz ali bi si upal povohati tvojo pazduho? Samo tvoja »bestička«!

 

2. »So moje obleke čudne?«

 


Priznajmo si: meja med modno ikono in polomijo je lahko izjemno tanka, zato včasih pri izbiri garderobe potrebujemo drugo mnenje. Če zanj vprašamo partnerja, ta pogosto zamomlja »V vsaki obleki si lepa, draga,« in hitro spremeni temo. Edina stvar, na katero se lahko v takem primeru zanesemo, je odkritost najboljše prijateljice. Ker vedno pazijo na nas, nam bodo povedale resnico in nam v primeru, da smo brcnile v temo, ponudile alternativno rešitev!

 

3. »Lahko pojem zadnji kos?«


 

Če obrok delimo z drugimi, velja nenapisano pravilo pravične delitve, ki pa ga lahko z najboljšimi prijatelji popolnoma spregledamo. Vajin odnos je že zdavnaj prerastel vljudnost in bonton, zato te ni sram pograbiti zadnji kos pice – če ga bo prijateljica hotela, je prav tako ne bo sram, ko te bo udarila po tatinski roki!

 

4. »Lahko takoj pridem k tebi?«

 


Običajen dan preseka grozna novica, ki podre tvoj svet. Mogoče se celo spreš s partnerjem in kar naenkrat ne veš, kam se bi zatekla. Edina oseba, ki jo lahko pokličeš, je tvoja najboljša prijateljica. Veš, da so njena vrata v kriznih trenutkih zate vedno odprta in enako velja tudi, ko pomoč potrebuje ona. Čeprav gre za nepričakovan klic, veš, da bo opustila vse načrte in ti z veseljem tudi odstopila svoj kavč.

 

5. »Sem v zvezi s cepcem?«

 


Tvoja najboljša prijateljica te pozna boljše, kot se poznaš sama. Skozi dolga leta je opazovala tvoje zveze in odnose in - čeprav tega ne želiš priznati – dobro ve, zakaj si v zvezi. Si z njim samo zato, ker se bojiš biti sama? Je očitno, da se partner do tebe grdo obnaša? Včasih so najboljši prijatelji tisti, ki nam boleče resnice ne zavijajo v celofan in odkrito povejo: »Lahko si najdeš boljšega!«

 

6. »Lahko samo malo posediva in se ne pogovarjava?«Najboljša prijateljica razume, kdaj ne potrebuješ pametovanja in nasvetov. Ko nam je težko, si včasih želimo le sedeti v tišini z nekom, ki nas ima rad in nas ne sili, da bi se pogovarjali o svojih čustvih. Najboljša prijateljica je tista, s katero se počutiš dovolj domače, da ti pomaga že njena bližina in razume, da so v takih trenutkih besede povsem odveč.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del