Quantcast
Radio1_v_zivo


Stanovanja za mlade
| 21. 3. 2016 12:08
Razpis za dodelitev stanovanj mladim in mladim družinam je zaključen
Ključne besede:     Nepremičnine Celje    Primož Brvar    stanovanja    družine
 stanovanja
Nova stanovanja za mlade naj bi zgradili tudi na območju Dečkovega naselja.

Družba Nepremičnine Celje je ta mesec z objavo prednostne liste Mladi in prednostne liste Mlade družine zaključila javni razpis za dodelitev stanovanj mladim in mladim družinam. Prejeli so 86 vlog, družba pa je na prednostno listo uvrstila 73 upravičenih prosilcev za stanovanja. Vsaki skupini bodo dodelili po pet stanovanj.

 

Kot je povedal direktor Nepremičnin Primož Brvar, so prvič preizkusili ta ukrep stanovanjske politike, ki je sicer skladen z uresničevanjem lokalnega programa za mlade v celjski občini. "Glede na število vlog ocenjujem, da je priprava in izvedba tovrstnega ukrepa upravičena. Verjamem, da smo mladim in mladim družinam, ki so uspele na razpisu, ponudili kakovostno bivanje in rešitev stanovanjskega vprašanja. Družba bo tudi v prihodnjih letih poskušala zagotoviti ustrezen fond stanovanj za mlade in mlade družine," je dejal Brvar.

 

Na podlagi razpisa bodo razdelili 10 stanovanj, pet jih bo namenjenih mladim in pet mladim družinam. Nepremičnine dodeljujejo obnovljena stanovanja za osem let, prevzeli pa bo tudi stroške notarskih storitev, upravljanja, zavarovanja in investicijskega vzdrževanja stanovanj.

 

Prednostno listo so sestavili na podlagi nekaterih vsebinskih kriterijev, tudi na podlagi dosežene izobrazbe, vrste dohodka, podjetnosti in aktivnega državljanstva.