Quantcast
Radio1_v_zivo


7 trikov, da se zaljubi vate
Radio 1 priporoča | 18. 3. 2016 15:53
Upoštevaj te nasvete in uspelo ti bo! Zagotovo! :)
Ključne besede:     zaljubljenost    nasveti    ljubezen    odnosi
Kako ga/jo prepričati, da se zaljubi vate ...

Razlogi, zakaj se zaljubiš v določene ljudi, so različni (razen tega seveda, da so ti všeč na prvi pogled). In ko enkrat razumeš pravila privlačnosti, boš pravi mojster oziroma mojstrica v zapeljevanju. :) Naslednjih 7 načinov oziroma trikov, naj bi bilo celo znanstveno dokazanih. :) 

 

 

1. Uporabi govorico telesa

 

Ponavadi, toda ne vedno, je fizična privlačnost povod za pogovor , oziroma da se spoznaš z neko osebo. Ni nujno, da gre za ljubezen na prvi pogled, ampak gre bolj za privlačnost na prvi pogled. Vsi imamo radi na primer izklesana telesa, ker je to znak, da se ta oseba ukvarja s športom in zdravo živi, izklesanim telesom pa se zelo težko upremo.

Druga oblika fizične privlačnosti je manj očitna, ker je nevidna, saj gre za kemijo. Začnejo se sproščati feromoni. Tega se ne zavedamo, toda krivi so zato, da se začetna privlačnosti prelevi v nekaj več. 

 

 

2. "Ponavljaj" za to osebo

 

Všeč so nam ljudje, ki so nam podobni. Metuljčki v trebuhu se zgodijo, ko se pogovarjaš s to osebo in ko ugotavljaš, da ti je podobna. To je lahko zavedno, na primer pri športnikih, ko že takoj opazita, da imata nekaj skupnega ali nezavedno, ko par ugotovi, da posluša isto glasbo.

 

Če ga/jo spoznaš prvič, uporabi "kameleonski" efekt, kar pomeni, da ga ali jo malce oponašaš, torej da delaš podobne kretnje in poze, saj s tem pokažeš, da te oseba zanima. Neka raziskava je pokazala, da ne gre samo za mimiko, ampak tudi čas. Zato če se on/a premakne ali vstane, to naredi tudi ti čez nekaj sekund.

 

 

3. Imej ga/jo blizu sebe

 

To osebo vidiš prvič in se ti zdi simpatična. Jo vidiš drugič, se že nasmehneta drug drugemu. Jo vidiš tretjič pa si bosta že rekla "živjo". To je ideja te bližine. Če ti je nekaj že na začetku všeč, ti bo samo še bolj, ko boš večkrat to videl/a. 

Podobnost lahko prav tak odigra veliko vlogo tukaj. Kjerkoli ga/jo srečaš, naj bo to v telovadnici, knjižnici, v predavalnici ... če se pogosto srečujeta, obstaja možnost, da se bosta začela pogovarjati. Seveda pa zasledovanje ne pride v poštev! :)

 4. Razkrij kakšno stvar o sebi, ki je ne zaupaš vsakomur

 

Če razkriješ kakšno stvar o sebi, ustvariš neko bližino s to osebo, da te lahko bolje začuti. Morda se sliši čudno, toda pri procesu intimnosti s to osebo, ti bo pomagalo, če razkriješ kakšno svojo globoko skrivnost. Lahko pa tudi kakšno stvar, ki ni velika skrivnost, se pa tiče tebe, na primer koliko bratov in sester imaš ... Bistvo tega je, da se naučiš zaupati tej osebi, da se lahko povežeta na višji ravni.

 

 

5. Poskrbi za dvig adrenalina

 

Če hočeš, da se ta oseba zaljubi vate, ga popelji na vlak smrti. No, ne dobesedno, toda poskrbi, da ji/mu dvigneš adrenalin. 

V neki študiji so nekateri moški osvajali ženske na visokem mostu, drugi pa na tleh. Bolj uspešni so bili tisti na mostu, ker je bilo okolje bolj vznemirljivo.

 

 

6. S crkljanjem podaljšaš zaljubljeno fazo

 

Ko si se zaljubil/a v to osebo, je bila vse na kar si mislil/a. Gre za sprostitev dopamina in endorfinov v tvojih možganih, kot bi bil/a pod vplivom kokaina na nek način, saj gre za kemično reakcijo. Zaradi tega postaneš obseden s to osebo, vedno razmišljaš o njej in si želiš, da bi bila ob tebi. Toda ta kemija ne traja prav dolgo. Crkljanje je eden od načinov, da kemija traja dlje kot ponavadi, saj tej osebi daš občutek topline in bližine. Oksitocin (hormon ljubezni, zaupanja, povezovanja) se sprošča s crkljanjem, ta pa poskrbi za privlačnost. Zato pripravi romantičen film in se crkljajta!

 

 

7. Najdi svojo srečo


Privlačnost med dvema osebama se zgodi tudi zaradi tega, ker sta si zanimiva in zabavna. Če se sam/a pri sebi počutiš lagodno, boš tudi osebi, ki ti je všeč zanimiv/a in privlačen/a. Vedno ko počneš nekaj, kar ti je všeč, v čemer uživaš, naj bo to igranje športa, glasbe, bo to cenila tudi ta oseba, ker bo videla, da to počneš s strastjo. To pa je strašno seksi! :)© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del