Quantcast
Radio1_v_zivo


Obnovili bodo cesto na Roje
| 14. 3. 2016 16:19
Na Mirni zadovoljni - država objavila razpis za izvedbo del
Ključne besede:     Občina Mirna    cesta na Roje    država    razpis    župan Skerbiš
 Cesta na Roje je prepotrebna obnove.
Cesta na Roje je prepotrebna obnove. (Foto: Občina Mirna)

Na Mirni so vendarle dočakali naslednji korak pri tako potrebni in želeni obnovi državne ceste skozi Mirno proti Mokronogu, na odseku pod naseljem Roje. Direkcija za infrastrukturo je namreč objavila javno naročilo za oddajo ponudb za rekonstrukcijo.

 

Gre za 460 m dolg odsek državne ceste Trebnje-Mokronog. Pod naseljem Roje na Mirni je cesta močno dotrajana, nevarna in občina si je za obnovo prizadevalo vse od ustanovitve. Na državo so se s peticijo obračali tudi tamkajšni prebivalci, a so vedno dobili odgovor, da za obnovo denarja ni. Zdaj se občani lahko nadejajo, da bo cesta obnovljena še letos, saj bo direkcija ponudbe odpirala 22. marca, rok za izvedbo del pa je 180 koledarskih dni od podpisa pogodbe.

 

Župan Dušan Skerbiš je povedal, da so zelo zadovoljni, da je razpis končno objavljen. Občina Mirna je vložila zelo veliko truda v pridobivanje dokumentacije, kar so tudi financirali, veliko truda so vložili tudi v pridobivanje zemljišč za ureditev te ceste in pričakujejo, da bo cesta res sanirana še letos. Najbolj bodo zadovoljni prebivalci tega območja, ki jim nočni mir krati velikk hrup tovornjakov in ostalih vozil, ki vozijo po tako luknjasti cesti.

 

Občina bo ob rekonstrukciji uredila pločnik in javno razsvetljavo ob njem, poskrbela pa bo še za tako želeno razsvetljavo pri parkiriščih pri tako imenovanih spodnjih blokih.