Quantcast
Radio1_v_zivo


8 razlogov, zakaj ni dobro obdržati stikov z bivšim ali bivšo
Radio 1 priporoča | 15. 3. 2016 17:26
To, kar pošiljaš v vesolje, se ti vrne
Ključne besede:     stiki z bivšim    razmerja
Druženje z bivšim je lahko slaba poteza.

Končal/a si razmerje s partnerjem, sedaj pa ne veš, kako bo tvoje žvljenje izgledalo, veš samo, da si se odločil/a pravilno.

 

Potem pa ti bivši/a napiše sporočilo, da bi se rad/a dobila s teboj. Ti pa si misliš, da ne more iti nič narobe, saj gre za popolnoma nedolžen zmenek. No, tukaj je 8 razlogov, zakaj to ni najboljše zate:

 

 

1. Zapustil/a si jo ali ga z razlogom

 

Spomni se vseh noči, ko si ponoči bedel/a ali buden/a sanjal/a v službi o novi priložnosti ali življenju in o vseh tistih pogovorih s prijatelji o tem, kaj storiti. Na listu, kjer si napisal/a ZA in PROTI razloge, so prevladali tisti PROTI, zato si ga/jo zapustil/a.

 

 

2. Razširil/a si svoja krila


Šel/a si na potovanje, na katerega si si vedno želel/a iti. Ne raziskuješ samo tuje dežele in kulture, temveč tudi sebe. Kdo zares si. V nestabilni zvezi se velikokrat izgubimo, ker pozabimo biti srečni, zato ti bo odmik od trenutknega okolja dobro del.

 


3. Eden od vaju vedno ostane na istem mestu v življenju; ne bodi to ti


Pri večini parov, eden navadno ostane na istem mestu, se pravi v istem kraju in v isti službi. On ali ona se vrti v krogih in ni nobene spremembe. Zato si ti odšel/a. Ti si potreboval/a rast in to, da greš naprej z življenjem.

 

 

4. Razburkalo bo čustva


Seveda, on ali ona bo imel/a vedno posebno mesto v tvojem srcu, toda to ne pomeni, da se moraš vrniti, kjer si bil/a. Trenutki, ko pomisliš na bivšo/ega, slišiš njeno/govo ime ali te ta oseba pokliče, razburkajo tvoja čustva. Bolj kot se vračaš nazaj k tej osebi, bolj odpiraš vrata bolečini ter jo spuščaš nazaj v svoje življenje.

 

 

5. Nikoli se ne vračaj


Nikoli se ne vračaj v življenju za nič, še posebej ne pri zvezah. Ljudje vstopijo v naše življenje iz različnih razlogov. Tukaj so, da bi nas naučili lekcijo, a te lekcije se bodo ponavljale, če se ne bomo iz njih nič naučili. Uči se hitro iz napak in pojdi na naslednjo lekcijo.

 

 

6. To je čudno za tvojega novega partnerja


Tvojemu novemu partnerju/ici to ne bo všeč. Pomisli, kako bi se ti počutil/a, če bi se tvoja ljubljena oseba dobivala z bivšim/o pozno ponoči. Tudi ti bi bil/a sumničav/a, kajne? Postavi se v njene/gove čevlje.

 

 

7. Izgledaš obupano, ko hočeš to opravičiti pred drugimi


Tvoji prijatelji bodo vedno znova spraševali, če sta še vedno v stikih in ti boš izgledal/a pomilovanja vredno, ko se boš vsakič znova izgovarjal/a in opravičeval/a vajine stike.

 

 

8. S tem medeš vesolje


To, kar oddajaš v vesolje, dobiš nazaj. Če v vesolje pošiljaš zmedena sporočila, se ti bo to vrnilo.