Quantcast
Radio1_v_zivo


Vlada v Podravju
| 9. 3. 2016 8:18
Celodnevni obisk bo vlada zaključila s popoldanskim regionalnim razvojnim dialogom za podravsko regijo
Ključne besede:     Vlada    Podravje    ministri
 Vladna ekipa na čelu s premierjem Mirom Cerarjem bo danes ves dan na obisku v Podravju.
Vladna ekipa na čelu s premierjem Mirom Cerarjem bo danes ves dan na obisku v Podravju.

Vladna ekipa na čelu s premierjem Mirom Cerarjem bo danes ves dan na obisku v Podravju, ki ga bo začela z jutranjim delovnim sestankom v mariborskem gledališču. Predsednik vlade bo nato obiskal nekaj podjetij, ministri pa regijske ustanove iz svojih resorjev. Obisk bodo popoldne končali s skupnim posvetom na Ptuju.

Med osrednjimi dogodki vladnega obiska bo opoldanski strokovni posvet o razvojnih potencialih Podravja na mariborskem letališču, kjer bodo sodelovali predstavniki gospodarskega in infrastrukturnega ministrstva ter ministrici za okolje in prostor in vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Župani občin zgornjega Podravja se bodo popoldne v Selnici ob Dravi srečali z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem.

Mariborski župan Andrej Fištravec bo na mestni občini sprejel finančnega ministra Dušana Mramorja in infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča, nato pa tudi obrambno ministrico Andrejo Katič, s katero bosta podpisala menjalno pogodbo za nekatera zemljišča v občini. Mramor bo pozneje obiskal še vodstvi NKBM in Zavarovalnice Maribor.

Kmetijski minister bo med drugim obiskal bistriško Tovarno olja Gea ter kmetiji v Makolah in Podlehniku, gospodarski minister Zdravko Počivavšek pa se bo s predstavniki regijskih podjetij srečal na mariborskem letališču, sam pa obiskal kidričevski Talum.

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar bo obiskala nastanitveni center v Šentilju, zdravstvena ministrica Milojka Kolar Celarc pa dopoldne Univerzitetni klinični center Maribor, popoldne pa ptujsko bolnišnico, kjer jih zanima predvsem, kako bo z gradnjo urgentnega centra.

Celodnevni obisk bo vlada zaključila s popoldanskim regionalnim razvojnim dialogom za podravsko regijo na ptujski gimnaziji, na katerega so vabljeni župani, gospodarstveniki in ostali predstavniki regijski razvojnih inštitucij.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del