Quantcast
Radio1_v_zivo


To so dejstva o Leonardu DiCapriu, ki jih nisi vedel
Radio 1 priporoča | 5. 3. 2016 7:32
Najbolj priljubljen Oskarjevec v zgodovini Hollywooda
Ključne besede:     leonardo dicaprio    oskarji    dejstva

Pred kratkim je superzvezdnik povezal svet vsaj za trenutek, saj smo od vzhoda do zahoda vsi čakali, da že končno dobi tega več kot zasluženega Oskarja. Glede na to, da smo leta čakali na njegovo nagrado, bi si mislili, da ga že dobro poznamo, toda tale dejstva o njem razkrivajo marsikaj novega. 

 

 

 

1. V bistvu je Katin oče

 

 

Splošno je znano, da sta Kate in Leo dobra prijatelja že od takrat, ko sta skupaj snemala film Titanik. Toda ali si vedel/a, da jo je Leo leta 2012 kot nevesto oddal Nedu Rocknrollu?

 

 

 

2. Ko je dobil Oskarja, se je skoraj internet sesul

 

 

Ko je nedavno prejel svojega 1. Oskarja za vlogo v filmu Povratnik (The Revenant), se je na Twitterju v minuti vsulo 440,000 tvitov. To je bil najbolj tvitan dogodek Oskarjev vseh časov.

 

 

 

3. Nikoli ni jemal drog

 

 

Leo je mogoče v nekaterih svojih filmih deloval kot bi imel veliko izkušenj z drogami, toda temu ni tako. Nikoli v življenju ni jemal drog, zato so za film Volk z Wall Streeta morali najeti strokovnjake za droge, da so mu pokazali in razložili, kako se mora obnašati, če bi bil pod vplivom drog.

 

 

 

4. Naredil je lepo gesto za gospo, ki je preživela potop Titanika

 

 

Ko je našel še zadnjo preživelo, Millvino Dean, ki je bila na Titaniku, je poskrbel, da je imela plačan dom starejših. Skupaj s Kate sta ustanovila dobrodelno organizacijo za njo, da bi Deanova lahko imela brezskrbno starost.

 

 

 

5. Samuel L. Jackson mu je dal življenjsko lekcijo

 

 

Ko so snemali Django brez okovov, si je Leo moral vzeti pavzo, ker ni zmogel snemati naprej. Bilo mu je neprijetno, ker je moral žaliti črnce, zato ga je Samuel L. Jackson povlekel k sebi in mu dejal: "Piz*un, to je navaden torek za nas."

 

 

 

6. Ime je dobil po Leonardu Da Vinciju

 

 

Leonardova starša sta strmela v portret Leonarda Da Vincija v Firencah, ko je DiCaprio prvič brcnil v trebuhu. Njegov oče je smatral tole kot znak.

 

 

 

7. Kate Winslet mu je že pred snemanjem pokazala prsi

 

 

Ko sta se Kate in Leo prvič videla na snemanju Titanika, mu je kar pokazala prsi, da bi se izognila neprijetni situaciji kasneje, ko je dejansko nastopila ta "naga" scena.

 

 

 

8. Leo je velik borec za čisto okolje

 

 

Ker je Leo dober fant in mu ni vseeno za okolje, je približno 10 let nazaj kupil otok Blackadore Caye na Karibih. Leo je želel s to potezo rešiti otok, saj je bil prizadet zaradi sečnje dreves in pretiranega lova rib okoli njega. Leta 2018 pa bo odprl prvi luksuzni eko rezort na svetu.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del