Radio1_v_zivo


Radio 1 priporoča | 5. 3. 2016 10:24
Sobotna sladica: Poredni browniji
Ko brbončice zapredejo en glasen "Mmm" in še glasnejši "Šeee!"
Ključne besede:     sobotna sladica    browniji    čokolada    okusno    recepti
Browniji, ki vedno uspejo in jih takoj zmanjka!

Zate imamo ponovno izjemno sladico, ki bo prijetno zaokrožila tvoje kosilo in navdušila vse prisotne. Seveda pa ni nič narobe, če cel pladenj čokoladne pregrehe pripraviš samo zase. Včasih se je potrebno poskrljati, zato tudi danes ne štejemo kalorij, solato lahko jemo vsak drug dan, ob sobotah pa je čas za Sobotno kalorično bombo - Poredne brownije!

Verjetno te zanima, zakaj poredni. Preprosto zato, ker so tako okusni in božanski, da si oblizneš vse prste in se nikakor ne moreš nasititi! :) Si za? 

Pa začnimo. 


Potrebuješ:

 

  • 170 g masla
  • 170 g čokolade
  • 0,5 dcl mleka
  • 200 g sladkorja
  • 3 jajca
  • ščep soli
  • rum ali brandy
  • 140 g moke
  • 2 veliki žlici kakava v prahu
  • lešniki in/ali ostali oreščki



Postopek:

KORAK 1: Zdrobi lešnike in/ali ostale oreščke po želji in jih daj v pečico za 15 min na 150C

KORAK 2
: V vodni kopeli stopi maslo in čokolado. Dodaj mleko in dobro premešaj. V mešanico pretresi sladkor in jajca. Po želji dodaj malce ruma iali brandyja. Premešaj. 

KORAK 3
: Dodaj moko, ki si jo prej pomešal s kakavom v prahu. 

KORAK 4: V čokoladno zmes dodaj pečene zdrobljene lešnike in/ali oreščke. 

KORAK 5
: Peci 15-20minut na 180C (ventilacijska pečica) 


Alternative: 



Uporabiš lahko tudi belo čokolado. 

V pripravljeno mešanico lahko pomešaš tudi rozine in ostalo suho sadje.

Polovico pripravljene zmesi lahko obarvaš z jedilno barvo, npr rdečo za izjemen barvni kontrast in piko na i.




V praktično vsako sladico paše tudi legendarna Nutella. Nikar ne skopari z njo. Zajemi dve ali tri žlice čokoladnega namaza in ga dodaj pripravljeni zmesi.

Končane brownije nato premaži z Nutello ali drugo kremo, čez pa posuj lešnike, oreščke, čokoladne kapljice, ...

 

Pa dober tek! :)