Quantcast
Radio1_v_zivo


Iz zapora spet na sodišče
| 3. 3. 2016 15:36
Nekdanji direktor Vina Brežice obtožen oškodovanja upnikov
Ključne besede:     Mihajlo Čule    oškodovjae upnikov    sodišče v Krškem    Zdravko Čule
 Mihajlo in Zdravko Čule na sodišču v Krškem.
Mihajlo in Zdravko Čule na sodišču v Krškem.

Mihajlo Čule, nedanji lastnik in direktor Vina Brežice, ki je že od leta 2009 v stečaju, je na sodišče v Krškem prišel iz odprtega oddelka zapora na Igu, kjer prestaja 14-mesečno zaporno kazen zaradi preslepitve pri najemu posojila in nevestnega dela v službi. Zdaj mu je družbo na zatožni klopi delal še sin Zdravko Čule.

 

Tokrat obtožnica Čuletu starejšemu očita oškodovanje upnikov, zlorabo uradnega položaja in še nekatera druga kazniva dejanja. Kaj natančno očitajo Čuletu starejšemu in kaj mlajšemu še ni znano, saj tožilec Jože Zevnik ni prebral obtožnice, ampak je sodnico Cvetko Ogorevc Sotelšek prosil, da bi predobravnavni narok prekinila in ga preložila, ker pogajanje z obtoženim Mihajlom Čuletom še ni zaključeno. Sicer naj bi se že dogovoril o vrsti in višini kazni, ostali pa sta nedorečeni dve podrobnosti. Vzrok je tožilčeva odstonost zaradi bolezni.

 

Pogajanje z Zdravkom Čuletom o priznanju krivde ter vrsti in višini kazni pa se sploh še ni začelo, ker čakajo, da bi se najprej končalo pogajanje z njegovim očetom. Prav tako ni znano, za kolikšno oškodovanje gre, na sodišču se je pojavilo kar nekaj ogoljufanih upnikov, ki pa po neuradnih virih še zdaleč niso vsi. Mnogi so razočarani, da se je postopek začel šele po sedmih letih, med tem pa so nekatera podjetja in s.p. prav zaradi naplačil Vina Brežice propadla.

 

Sodnica je predlogu tožilstva ugodila, narok se bo nadaljeval sredi aprila.

 

Ob tem še povejmo, da naj bi se prav v teh dneh končno zaključil tudi stečajni postopek Vina Brežice.