Quantcast
Radio1_v_zivo


Nefiks karierni dan
| 2. 3. 2016 6:54
Osrednji dogodek Nefiks kariernega dne bo potekal na Srednji ekonomski šoli na Roški v Ljubljani
Ključne besede:     nefiks    karierni dan    talentiran.si    Zlatko    predsednik Pahor
Študij naj bo pot in ne cilj

Alenka Blazinšek, Zavod Nefiks
PRENESI DATOTEKO
Na Zavodu Nefiks želimo mladim, ki se danes odločajo o svojem študiju, odpreti pogled v prihodnost

V sredo, 2. 3. 2016, bo po vsej Sloveniji potekal Karierni dan za mlade, ki se odločajo o nadaljnjem izobraževanju na poti do poklica. Dogodek organizira Zavod Nefiks skupaj z gimnazijami, srednjimi šolami in šolskimi centri. Sodelujejo tudi naša karierna središča, regijski partnerji in raper Zlatko.

»Mladim, ki se danes odločajo o svojem študiju, želimo odpreti pogled v prihodnost. Glavni namen je povedati mladim, da je študij pot do cilja in ne cilj sam po sebi. Želimo jih spodbuditi k razmišljanju o kariernem razvoju in poklici poti. Je bolje izbrati študij, ki te zanima, ali tistega, ki te bo pripeljal do bolje plačane službe? Ob tem zavedanju se je mogoče pravilno odločiti o svoji študijski poti,« pravijo v Zavodu Nefiks.

Na vseslovenskem kariernem dnevu bo znani slovenski raper Zlatan Čordić – Zlatko mlade nagovarjal s svojimi skladbami. Posebno pesem bo posvetil mladim, ki se odločajo za izbiro študija ali poklica.

Karierni ambasadorji po šolah bodo dijakom predstavili spletno stran Kariernega dneva, lahko tudi svojo karierno pot, svoje delo in zaposlitvene možnosti v svojem poklicu ali pa bodo vodili karierne delavnice.

Osrednji dogodek Kariernega dneva Nefiks bo ob 10. uri na Srednji ekonomski šoli v Ljubljani na Roški ulici. Na delavnici, ki bo trajala največ poldrugo uro, bodo udeleženci lahko prisluhnili pogovoru z različnimi delodajalci. Iskali bodo odgovore na zanimiva vprašanja, kot so, kaj se od mladih pričakuje na trgu dela, kakšni poklici se nam obetajo v prihodnje, kaj se svetuje mladim, ki se danes odločajo za poklic.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je častni pokrovitelj projekta "Karierni dan NEFIKS 2016", katerega namen je voditi javno razpravo o odločanju za poklic, mlade pa spodbujati in jim omogočati, da razvijajo svoje talente. V tem smislu se bo jutri, v sredo, 2. marca 2016, ob 11. uri predsednik Pahor udeležil dogodka na Srednji šoli Zagorje, kjer bo z dijaki sodeloval v pogovoru o njihovih ambicijah, ustvarjalnosti in načrtih na poti poklicnega razvoja.

Sodelujoče šole Zahodne Slovenije:
Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra, Kamnik
Srednja in ekonomska šola v Ljubljani, Roška
Gimnazija Moste, Ljubljana
Gimnazija Ledina, Ljubljana
Gimnazija Šentvid, Ljubljana
Gimnazija Šiška, Ljubljana
Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola, Ljubljana
Srednja šola Domžale
Srednja šola za gostinstvo in turizem, Ljubljana
Srednja trgovska šola, Ljubljana
Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija, Ljubljana
Srednja zdravstvena šola, Ljubljana
Zavod sv. Frančiška Saleškega Gimnazija Želimlje, Škofljica
Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija, Ljubljana
Šolski center Postojna
Gimnazija Tolmin
Gimnazija Franceta Prešerna, Kranj
Šolski center Škofja Loka, Srednja šola za strojništvo
Srednja šola Jesenice

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del