Quantcast
Radio1_v_zivo


Otroci si zaslužijo ljubezen
| 25. 2. 2016 8:24
Vseslovenski pohod z rdečimi baloni
Ključne besede:     Rdeči baloni    otroci s posebnimi potrebami    ljubezen
  Posebni otroci so še vedno tisti, na katere se prilepi kakšen pogled preveč.
Posebni otroci so še vedno tisti, na katere se prilepi kakšen pogled preveč.

Vsi otroci si zaslužijo ljubezen.  Ob mednarodnem dnevu redkih bolezni se bodo v soboto vnovič družine z otroki s posebnimi potrebami in njihovi pridruženi člani Zavoda 13, podali na vseslovenski pohod ob mednarodnem dnevu redkih bolezni.

Lanski prvi pohod z rdečimi baloni, je po Mariboru prinesel toliko veselja, da so se letos odločili, da ga organizirajo še v nekaterih drugih mestih po Sloveniji. V tem letu so vključii še Ptuj, Celje, Ljubljano, Novo mesto, Kranj in Koper. Skozi mestna jedra se bodo zato sprehodili z rdečimi baloni ob 11. uri dopoldan.

S pohodom in rdečimi baloni  želijo opozoriti, da drugačnost, ki se zrcali ne le v teh posebnih otrocih, temveč tudi v odraslih osebah, ima svoje mesto med vsemi nami. Posebni otroci so še vedno tisti, na katere se prilepi kakšen pogled preveč, pravi Petra Greiner, ustanoviteljica Zavoda 13. Rdeči balon simbolizira ljubezen, pomešano z upanjem in otroško zvedavostjo nad življenjem samim. Pohod v Mariboru se bo začel pred Artyem v Slovenski ulici, baloni pa bodo lebdeli čez Grajski trg do Glavnega trga in čez Poštno ulico nazaj do Slovenske ulice.

 

Balone boste lahko nosili  še v naslednjih mestih:

 

KOPER:
pričetek: Bar Cameral
nadaljevanje: Čevljarska ulica, Titov trg, Kidričeva ulica; Pristaniška ulica, Staničev trg.

LJUBLJANA:
pričeket: Prešernov trg
nadaljevanje: ob Ljubljanici do Šuštarskega mosta, čez Ljubljanico in po drugi strani do magistrata in nato naprej mimo stolnice čez tržnico in čez Mesarski most in po Petkovškovem nabrežju nazaj do Prešerna.

KRANJ:
pričetek: Mestna knjižnica Kranj
nadaljevanje: pot skozi center do Glavnega trga, Poštna ulica, Tavčarjeva in nazaj do knjižnice.

CELJE:
pričetek: Krekov trg
nadaljevanje: po glavni ulici mesta proti Narodnem domu, od tam proti Osrednji knjižnici Celje, skozi prehod, ob obrežju Savinje do Slomškovega trga in nazaj.
info: Studio Ninočka

PTUJ:
pričetek: pred slascicarno Nore torte na Presernovi 11
nadaljevanje: po Murkovi na Mestni trg, Ulica heroja Lacka, Novi trg, Miklisiceva, Mestni trg, Krempljeva, Askerceva in Vrazov trg.

NOVO MESTO:
pričetek: Knjigarna Goga
nadaljevanje: Glavni trg, Rozmanova ulica, pri Knjižnici Mirana Jarca čez cesto in nazaj na Glavni trg. Zaključek predvidoma pri Gostišču na trgu.
info.: helenavedric drawings/ jewelry

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del