Quantcast
Radio1_v_zivo


Vzgoja mladih skakalcev
| 23. 2. 2016 13:50
Tudi na Celjskem porast zanimanja za treninge smučarskih skokov
Ključne besede:     Mercator    Smučarsko društvo Vizore    skakalci
 skoiki
Glasujete lahko tudi za Smučarsko društvo Vizore iz Občine Vojnik.

Felix Skutnik, predsednik SD Vizore
PRENESI DATOTEKO
Pri nas se lahko trenira in tekmuje poleti in pozimi.

Zaradi številnih uspehov slovenskih skakalcev se je zanimanje za ta šport povečalo tudi med mladimi na celjskem območju. Zelo aktivni so v Smučarskem društvu Vizore, kjer imajo smučarski skoki že skoraj 30-letno tradicijo. Primarna dejavnost društva je vzgoja mladih skakalcev v športnem duhu, zato so se odločili, da zanje skrbi profesionalni trener, ki je v društvu tudi zaposlen.

 

Na štirih skakalnicah poleg treningov v poletnem in zimskem času organizirajo tudi tekmovanja v vseh starostnih kategorijah in na vseh nivojih. V Smučarskem društvu Vizore trenutno trenira 20 skakalcev in skakalk, zanimanje za včlanitev pa se povečuje.

 

Da bi imeli mladi skakalci tudi v prihodnje zagotovljene vse pogoje za razvoj skakalne kariere, so se za podporo društvu odločili tudi v Mercatorju. Do 23. marca lahko z nakupom določenih izdelkov pri Mercatorju, kupci v poseben sklad prispevajo 1 cent. Na računu prejmejo posebno kodo, ki prinaša en glas za izbrani skakalni klub. Trije klubi, ki bodo dobili največ glasov, bodo prejeli tudi donacijo.