LIVE             051300300   0802255         Frekvence
   Radio 1 priporoča

Sobotna sladica: Velikanski Ferrero Rocher

Domača različica znanih čokolatinov s posebnim pripomočkom!

 SLEDI ››    Dominko Prčič razkriva nasvete za pot okoli sveta
Sobotna sladica: Velikanski Ferrero Rocher

Prepričani smo, da ni človeka, ki ne bi poznal slavnih Ferrero Rocher čokolatinov, ki se s svojo čokoladno vsebino kar topijo v ustih, drobljeni oreščki pa jim dajejo tisto teksturo, ki kar kriči po še enem ugrizu. 

 

Potrebuješ:

  • 300 ml sladke smetane
  • 400 g temne čokolade
  • 150 g Nutelle
  • skodelica zdrobljenih arašidov ali oreščkov
  • Fererro Rocher čokolatini za okras
  • 4 majhni vodni balončki :)

Sestavin je dovolj za 4 ogromne čokolatine. :) 

Morda vas zanima tudi:
S tem dodatnim delom lahko samo dveh urah zasluži 500 EUR - marsikdo tega ne bi počel


Pa začnimo:

KORAK 1: Napihni vodne balončke in jih zaveži.

KORAK 2: V vodni kopeli ali mikrovalovki stopi čokolado in ohladi na sobno temperaturo.

KORAK 3: Pripravi pladenj. Z žlico zajemi nekaj stopljene čokolade in naredi 4 manjše kupčke čokolade.

KORAK 4: V stopljeno čokolado pomoči napihnjen vodni balonček in ga posuj z zdrobljenimi arašidi. Postavi ga na kupček čokolade, ki si ga naredil v prejšnjem koraku. To bo fiksiralo balonček, da se ne bo premikal po pladnju. Čokoladne balončke za vsaj 1 uro shrani v hladilnik.

KORAK 5: Stepi smetano in ji dodaj 3/4 Nutelle. S preostankom Nutelle napolni vrečko in ji odreži enega izmed robov. Z vrečko boš na koncu okrasil čokolatine.   





KORAK 6
: Iz hladilnika vzemi pladenj s čokoladnimi balončki in jih z zobotrebcom, ali nečim ostrim, navdušeno poči. Dobil boš velike čokoladne skodelice. :) Napolni jih z mešanico Nutelle in sladke smetane, okrasi spomočjo vrečice preostale Nutelle, v sredino pa položi Fererro Rocher čokolatin.

KORAK 7: Najprej poskusi z jezikom, šele nato vzemi žlico in uživaj! :) 


Pa dober tek! :) 

---
Ključne besede: sobotna sladica, ferrero, rocher, čokolada, nutella, okusno, hrana, recept
 SLEDI ››    Dominko Prčič razkriva nasvete za pot okoli sveta