Quantcast
Radio1_v_zivo


Ljubeči mož posadil na tisoče rožic za slepo ženo
Radio 1 priporoča | 18. 2. 2016 14:57
2 leti jih je sadil, samo, da bi ji povrnil nasmeh na lica
Ključne besede:     kuroki    tisoče rož    rože    vrt    oslepela
To pa je prava ljubezen!

Na vprašanje kaj je prava ljubezen ne moremo odgovoriti. Vsekakor pa bi se vsi strinjali, da je to zelo plemenita in srčna gesta tega japonskega kmeta, ki je njegovi ženi povrnila vero v življenje. 

 

Gospod in gospa Kuroki sta farmerja iz Japonske, ki sta ob vzgajanju njunih dveh otrok živela srečno življenje. A ker nesreča nikoli ne počiva, je gospo Kuroki doletela huda bolezen, zaradi katere je oslepela. V zelo hitrem času je popolnoma izgubila vid, ker se je sladkorna bolezen zakomplicirala. Izguba vida je pustila posledice na njej, saj je postala depresivna, zaprla se je vase in odrinila družino. 

 

Gospod Kuroki je iskal rešitev, dolgo časa je razmišljal, kako bi zopet nasmejal svojo ženo in naposled se mu je porodila ideja. Sklenil je, da bo posadil vrt poln rož, da bo gospa Kuroki lahko uživala v vonju ter da bo večkrat šla iz hiše. Trdo delo je bilo poplačano, saj je danes na njunem vrtu na tisoče rož, ki privabljajo ljudi iz celega sveta, da bi videli in začutili to zares romantično zgodbo. 

 

 

Fotogalerija: Mož posadil rože za slepo ženo (10 slik)

Oglejte si galerijo slik
Z možem sta se preselila na to farmo po poroki, leta 1956.