Quantcast
Radio1_v_zivo


Dan odprtih vrat
| 17. 2. 2016 9:52
Svoja vrata bodo danes odprle tudi občine na širšem Celjskem
Ključne besede:     Soržev mlin    Vojnik    Dobrna    Šentjur    Štore
 Soržev mlin
Svoja vrata bo danes odprla tudi Turistična kmetija Soržev mlin v Novi Cerkvi.

Občine po Sloveniji bodo danes pripravile akcijo Odprta vrata. S to akcijo dajejo svojim občanom možnost, da se osebno prepričajo o napredku in uspešnosti projektov, ki jih je posamična občina že izvedla ter o možnostih nadaljnjega razvoja. Tako bodo poleg vrat občinskih stavb danes obiskovalcem odprta tudi vrata novih ali prenovljenih vrtcev, športnih in kulturnih dvoran, čistilnih naprav, turističnih in mladinskih centrov ter ostalih ustanov.

 

Občina Vojnik bo imela odprta vrata od 11. do 13. ure. V tem času bodo odprli vrata Turistične kmetije Soržev mlin v Novi Cerkvi. Župan Branko Petre bo predstavil delo vojniške občine v preteklem letu ter načrte za letos. Z obiskovalci si bo ogledal obnovljeno leseno kolo na žagi venecijanki, ki jo je sofinancirala Občina Vojnik v sklopu sofinanciranja kulturne dediščine. Lastnik turistične kmetije pa bo obiskovalce popeljal tudi po drugih kotičkih svoje vzorno urejene turistične kmetije. Med obiskovalci bo tudi poslanec Jožef Horvat, ki si bo skupaj z vojniškim županom vzel čas za pogovor o pomembnih temah v lokalni skupnosti.

 

Občina Dobrna bo svoje delovanje predstavila med 14. in 16. uro. Župan Martin Brecl bo s svojimi sodelavci vsem zainteresiranim občanom predstavil delovanje občine, izvedene projekte v preteklih nekaj letih ter možnosti za razvoj občine v bodoče.

 

Občina Štore organizira Dan odprtih vrat med 13. in 16. uro. Župan Miran Jurkošek bo predstavil delovanje občine in si vzel čas za pogovor s prebivalci občine o njihovih željah in pričakovanjih v zvezi z razvojem občine.

 

V Slovenskih Konjicah bodo med 10. in 16. uro obeležili pomemben jubilej, 870-letnico prve pisne omembe kraja v pisnih virih. V ta namen bodo izdelali spominski zbornik. K njegovemu oblikovanju pa vabijo občane. Tako lahko danes na občinsko upravo ljudje prinesejo fotografije, stare zapise ali prispevajo zanimive informacije in anekdote o Slovenskih Konjicah.

 

V občini Ljubno ob Savinji si bo župan Franjo Naraločnik vzel čas za pogovor z občani med 8. in 17. uro in jim predstavil delo občinske uprave ter načrte o razvoju lokalnega okolja.

 

V Velenju bodo danes ob 17. uri za javnost odprli vrata Podjetniškega centra Standard, Galerije Velenje in Vile Rožle. Obiskovalcem bodo razkazali prostore, prestavili organizacije in institucije ter prikazali načrte in razvojne priložnosti območja velenjske občine.

 

V Občini Šentjur pa bodo tradicionalno akcijo Dan odprtih vrat pripravili v četrtek ob 17. uri v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur. Mladinski center Šentjur bo ob tej priložnosti pripravil kviz z naslovom Ali poznaš svojo občino?, ki je namenjen šolarjem. Ti se bodo pomerili v poznavanju šentjurske občine, ki obsega tako znanje o naravni in kulturni dediščini, krajevnih skupnostih kot tudi delovanju in pristojnostih občinske uprave.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del