Quantcast
Radio1_v_zivo


Dan odprtih vrat v Velenju
| 17. 2. 2016 9:38
Na ogled bodo Podjetniški center Standard, Galerija Velenje in Vila Rože
Ključne besede:     Podjetniški center Standard    Galerija Velenje    Vila Rože    Mestna občina Velenje
Vila Rožle
V Velenju bo danes na ogled tudi Vila Rožle.

Na Mestni občini Velenje so se v sklopu Dneva odprtih vrat priključili akciji Odprta vrata. Tako bodo danes ob 17. uri za javnost odprli Podjetniški center Standard, Galerijo Velenje in Vilo Rože. Občanke in občane želijo povabiti na ogled prostorov in predstavitve organizacij, institucij ter jim na ta način prikazati načrte ter razvojne priložnosti našega okolja.

 

Podjetniški center Standard nudi podjetno, inovativno in spodbudno delovno okolje za novo nastala podjetja. Mestna občina Velenje je lani jeseni predala namenu objekt, v katerem so zagotovljeni odlični infrastrukturni pogoji za delo ter priložnosti za razvoj in realizacijo inovativnih podjetniških idej. Hkrati je v objektu zagotovljena tudi strokovna podpora SAŠA inkubatorja, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja nastanek in razvoj novih podjetniških podjemov.

 

V okviru projekta Regijska galerija Velenje so lani izvedli celovito sanacijo objekta Galerija Velenje, vključno z nakupom opreme ter vsebinsko nadgradnjo galerije. Center kreativnih industrij, ki je predviden v Lokalnemu programu kulture Mestne občine Velenje za obdobje 2014–2020 in bo zaživel v Regijski galeriji Velenje, bo pokrival deset občin Savinjsko-Šaleške regije. S svojimi rednimi, novimi in nadgrajenimi programi bo bistveno okrepil segment kreativnih industrij tako v mestni občini Velenje kot tudi v širšem regijskem, nacionalnem in mednarodnem prostoru.

 

Mestna občina Velenje je v okviru projekta EE CULTURE (Operativni program čezmejnega sodelovanja Slovenija–Hrvaška 2007-2013) pridobila sredstva za rekonstrukcijo Vile Rožle v Sončnem parku, ki je varovan kot vrtno arhitekturna dediščina. Z energetsko sanacijo Vile Rožle so v Velenju pridobili kakovostno energetsko saniran objekt. Obnovljene prostore je v uporabo dobila Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del