Quantcast
Radio1_v_zivo


Informativni dnevi 2016 po Sloveniji
Radio 1 zvečer | 11. 2. 2016 13:28
V petek in soboto, 12.2. in 13.2.2016
Ključne besede:     informativni dnevi    dijaki    študenti
Vir: soup.si

Ti potekajo v dveh terminih in sicer: 

- jutranji za srednje šole ob 9.00, za fakultete pa ob 9.00 in 10.00 (nekaj je redkih izjem);

- popoldanski za učence in dijake ob 15.00 (tudi tu so izjeme);

- sobotni za srednje šole ob 9.00, za fakultete ob 10.00.


Na številnih fakultetah je ponavadi najprej skupna predstavitev, nato pa sledi še predstavitev po programih. Predlagajo, da se učenci/dijaki/študentje udeležijo obeh, saj bodo zagotovo dobili informacije, ki jih zanimajo.

 

KAKO PRITI TJA?


=> Vlaki


V petek in soboto, 12. in 13. februarja, bodo vsi jutranji vlaki proti Ljubljani, pa tudi popoldanski, ki se bodo iz Ljubljane vračali, vozili z dodatnimi vagoni. 

V petek, 12. februarja, bo poleg rednih vlakov med Celjem in Ljubljano vozil še dodatni vlak, ki bo ustavljal na vseh večjih vmesnih postajah. Iz Celja bo odpeljal ob 7.10, v Ljubljano pa prispel ob 8.31.

V soboto, 13. februarja, bodo vlaki z dodatnimi vagoni vozili iz Murske Sobote, Kopra in Nove Gorice do Ljubljane ter nazaj. Potniki iz Nove Gorice bodo morali na Jesenicah prestopati. V smeri proti Kopru bodo namesto vlakov vozili nadomestni avtobusi, ki bodo ustavljali na vseh postajah, na katerih običajno ustavlja potniški vlak. V Ljubljani bodo avtobusi ustavljali na avtobusnem postajališču mestnega potniškega prometa na Tržaški cesti, v neposredni bližini kluba Cirkus.


Da bi se izognili gneči, potnikom SŽ priporočajo nakup vozovnic v predprodaji. Mladim ponujajo 30-odstotni popust s SŽ-kartico ugodnosti MLADI ali 30-odstotni Turist vikend popust.

 

=> Avtobusi

 

 

Maribor


Za dijake bo v petek, 12. februarja 2016, od 7.30 do 8.45 organiziran brezplačni avtobusni prevoz izpred glavne železniške postaje v Mariboru. Na avtobusu bodo prisotni študenti različnih fakultet, ki bodo odgovarjali na vprašanja, avtobus pa bo opravljal krožno vožnjo od železniške postaje do fakultet v Mariboru. Na avtobusni postaji pred železniško postajo naj dijaki/študentje poiščejo oz. počakajo na mestni avtobus, opremljen z logotipi Univerze v Mariboru.


Mariborska Arriva omogoča, da si dijaki in študentje že doma na spletni strani www.arriva.si uredijo svoj načrt poti z avtobusom po mestu z "Načrtovalcem poti". Ponujajo ugodne šolske subvencionirane vozovnice. 

 

 

Ljubljana

 
Ljubljanski potniški promet obvešča, da bodo v okviru informativnih dni predstavniki LPP mlade pričakali na ustaljenih Info Točkah LPP na Bavarskem dvoru in na vhodu v Avtobusno postajo Ljubljana, kjer bodo delili shemo linij z vrisanimi izobraževalnimi institucijami in prijazno odgovorili na vsa vprašanja.

Popustov ne bo. Ena vožnja stane 1,20 evrov (eno območje) in vključuje prestopanje v roku 90 min.

 

 

Koper

 
Univerza na Primorskem bo v petek, 12. 2. 2016, organizirala brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Potrebna je prijava na http://upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz

 

 

Še več informacij najdeš TUKAJ

 

Pa še tole:


Dijaki imajo čas za oddajo prijave do 4. marca (za prijavo na višje šole do 8. marca), učenci pa do 4. aprila za prijavo na srednje šole in v dijaške domove.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del