Quantcast
Radio1_v_zivo


Boš sama za Valentinovo? Nič hudega!
Radio 1 priporoča | 12. 2. 2016 6:10
Te slike prikazujejo, kako kul je lahko samsko življenje
Ključne besede:     samska    samsko življenje    valentinovo

Bliža se Valentinovo, nekateri se ga veselijo, spet drugim pa je vseeno za praznik zaljubljencev. Z vsemi rožami in ljubezenskimi sporočili, ki so trenutno po trgovinah pa trgovci poskrbijo, da ne pozabiš na ta dan. Kakorkoli že, tudi samsko življenje je lahko lepo in te slike so dokaz za to.

 

Mehičanka Idalia Candelas je v slikah prikazala samsko življenje ženske, ki uživa v njem. Uporabila je samo svinčnik, črnilo in v vodi topljiva barvila. Slike je poimenovala "Postmoderna osamljenost" in jih objavila v knjigi "Sama".

 

Živimo v svetu, kjer se poveličujejo zveze oziroma življenje v dvoje, če pa si samski, prevladuje mišljenje, da je gotovo nekaj narobe s teboj. Včasih pa je tudi samsko življenje lepo po svoje in dokler ne osvojiš tega, da si srečen in zadovoljen najprej s samim seboj, ne boš niti v dvoje. Zato je prav, da določen del življenja preživimo sami oziroma samski. Umetnica Candelas je zajela trenutke, ki poveličujejo samsko življenje.

 

Fotogalerija: Lepote samskega življenja (8 slik)

Oglejte si galerijo slik
Postelja je samo tvojaaaaa! :)

 

Candelasova je povedala, da jo je za ta projekt navdihnilo življenje v Mexico Cityju, kjer je živela sama. "Tema osamljenosti se ponavlja v mojih risbah," je povedala. "Čeprav se ljudje skušajo izogniti samskemu življenju, zaradi strahu pred osamljenostjo, se ne morejo izogniti dejstvu, da danes vse več ljudi v naši družbi živi samih.