Quantcast
Radio1_v_zivo


Deželak bo 40 dni brez alkohola
Denis Avdić Show | 11. 2. 2016 6:00
Pred njim je veliko skušnjav - mu bo post uspel?
Ključne besede:     deželak    alkohol    post
Za rojstni dan bo naredil čajanko
PRENESI DATOTEKO
40 dni brez alkohola - mu bo uspelo?

Kdor je že žural z Deželakom, dobro ve, da je njegova najljubša pesem »Bolje biti pijan nego star«. A kot kaže, bo naslednjih 40 dni Miha le še star – letos je namreč postal ambasador akcije 40 dni brez alkohola!  

 

Miha se je za post odločil tudi, ker želi biti zgled svojim otrokom, hkrati pa se zaveda, da je alkohol eden glavnih dejavnikov tveganja za kronične bolezni, poškodbe in nasilja. Vsak dan v bolnico sprejmejo 10 ljudi, na cestah pa je v lanskem letu zaradi alkoholiziranosti umrlo kar 36 oseb.

Miha pravi, da se bo pitju odrekel brez težav, Avdić pa ni tako prepričan, da mu bo uspelo. V tem času bosta namreč Miha in Jana praznovala rojstni dan, ženo bo kam peljal za Valentinovo, nenazadnje pa je tu tudi Planica, kjer bomo gotovo nazdravili uspehom naših skakalcev.

 

Denis je zato obljubil, da bo Miho naslednjih 40 dni redno testiral z alkotestom, hkrati pa mu bo nastavil tudi skušnjave, ki se jim bo težko uprl. Spremljaj postnika Miho in navijaj za to, da mu bo uspelo! 

Miha je že pihal v alkotest. :) Za svoj prihajajoči rojstni dan, ki bo na valentinovo, pa pravi, da bo organiziral čajanko. :)