Quantcast
Radio1_v_zivo


Začenja se Celjski pust
| 5. 2. 2016 13:11
V soboto bodo ocenjevali pustno urejenost lokalov v mestnem središču
Ključne besede:     Celjski pust    pustovanje    Krekov trg    Zavod Celeia Celje
 SKULPTURA
Krekov trg od danes krasi velika pustna skulptura.

Celjski pust v soboto prinaša veliko dogodkov, ki bodo potekali tako v mestnem središču kot tudi drugod po mestu. Na pustno soboto bo Zavod Celeia Celje poskrbel za pestro pustno dogajanje v mestnem središču od 10.30 ure naprej, ko bodo v mestu za pustno vzdušje poskrbeli člani Godbe na pihala Ljubečna, Zavoda Bufeto in Društva prijateljev kurentov Celje.

 

Zavod Celeia Celje ter Kulturno in turistično društvo Celje bosta v soboto med 10. in 12. uro izvajala ocenjevanje pustne urejenosti trgovskih in gostinskih lokalov v Celju. Pustna komisija bo izvajala ocenjevanje po naslednjih kategorijah; v trgovinah: aranžiranost izložbe, maskiranost osebja, dodatno pustno ponudbo. V gostinskih lokalih: pustno urejenost lokala, ponudbo pustnih jedi in pijač, maskiranost osebja ter dodatno izvirno pustno ponudbo. Šest najbolje pustno urejenih lokalov in trgovin bo prejelo nagrade.

 

Veliko pustovanje pa bo v torek na Krekovem trgu z Alenko Kolman in junaki risanih filmov. Začelo se bo v torek ob 16.30 uri.

 

Prvič bo mesto v času prireditev Celjski pust popestrila tudi zanimiva pustna umetniška intervencija. Celjski ustvarjalci Sara Filipovič, Iva Tratnik in Tomaž Milač so ob tehnični in izvedbeni pomoči Blaža Pečnika k pustnemu vzdušju v mestnem središču prispevali z velikansko skulpturo na Krekovem trgu. Skulptura bo na ogled do 10. februarja, ko bo v mestu, na Krekovem trgu, že tradicionalen pokop pusta v organizaciji KUD Svoboda Zagrad Celje.