Quantcast
Radio1_v_zivo


10 nasvetov, kako preboleti zvezo!
Radio 1 priporoča | 3. 2. 2016 16:56
Življenjski nasveti, ki ti bodo pomagali v težkih trenutkih
Ključne besede:     preboleti    zveza    razpad zveze    razhod    nasveti

Ni važno, kako slaba je bila zveza, nobeden razhod ni lahek. Včasih se zdi, da je razhod najtežja stvar v življenju in povrh tega greš skozi vse to brez osebe, na katero si se včasih lahko naslonil. Razpadi zvez so največkrat nesmiselni, depresivni in občutek imaš kot da se ti je svet podrl, za dodatek pa udari še občutek osamljenosti.

 

Mogoče je to slaba tolažba, a te občutke doživljajo prav vsi ob koncu zveze. V takšnih trenutkih, ko najbolj boli, je pomembno, da globoko vdihneš in se zaveš, da to ni bila zveza zate in da obstaja nekdo še boljši. 

 

Vsak po svoje doživlja te stvari, toda obstajajo univerzalni triki, kako najlažje preboleti ljubljeno osebo. Nikoli ne bo lahko, toda če se zadeve lotiš pravilno, je lahko razhod ena najbolj "zdravih" stvari, ki si jih naredil v življenju.

 

 

 

1. Obišči prijatelje

 

 

Eden od načinov, kako najhitreje preboliš razpad zveze je, da ponovno obudiš svoje socialno življenje. Se pravi, da pokličeš in obiščeš prijatelje, greš z njimi žurat in s tem poskušaš odvrniti misli od razpada zveze. Veseli te bodo, hkrati pa te bodo opomnili tudi na to, kako pomembno je, da si aktiven.

 

 

 

2. Razvajaj se

 

 

Šel si čez nekaj zelo težkega. Poskusi si vzeti čas zase, da se malce razvajaš, saj boš potreboval pozitivne endorfine, da preživiš težke dneve. Lahko greš na masažo ali telovadbo, da vzpodbudiš hormone sreče. Karkoli že je, prisluhni svojemu telesu. Če pa se ti ne ljubi iti ven iz hiše, nič hudega, saj si samo človek. Razhodi so težka stvar, ampak vseeno porabi ta čas, da razmisliš o tem, kaj te je osrečevalo pred to osebo.

 

 

 

3. Pojdi na zmenek

 

To zagotovo ni najboljša strategija za vse ljudi, toda pri nekaterih deluje. Včasih, ko se razmerje konča, se ti zdi kot bi bila zveza končana že pred časom, a ne uradno, saj ni nobeden od vaju imel poguma reči bobu bob. Če greš ven in se zabavaš z neznanci, je to dober znak, saj ti to da vedeti, da si pripravljen na nove ljudi in razmerja. 

 

 

 

4. Spremeni svoje navade

 

 

Kar naenkrat postanejo stvari, ki si jih prej počel vsak dan, popolnoma drugačne. Celo gledanje filmov je lahko težavno v tem obdobju. Sprememba navad je lahko velik napredek pri prebolevanju. Si želiš potovati ali najti novo službo? Zgrabi priložnost, saj je zdaj pravi čas! Pomagala ti bo prav vsaka stvar pri krepitvi karakterja. 

 

 

 

5. Pogovori se z bivšim partnerjem

 

 

To ni vedno priporočljivo, toda če misliš, da je varno, potem je pogovor z osebo s katero si končal razmerje lahko v veliko pomoč pri prebolevanju. Pogovor z bivšim partnerjem ti pomaga dojeti, zakaj je bolje, da se je zveza končala. Veliko težje ti bo iti naprej, če boš vedno imel v mislih, da je bila zveza boljša kot v resnici.

 

 

 

6. Izjoči se

 

 

Ne pozabi, da je popolnoma OK, če si žalosten. Razpad zveze je trenutna sprememba v tvojem življenju in prav je, da si malce žalosten. Čeprav veš, da je dobro, da je zveza doživela razpad, je čisto normalno, da boš pogrešal nekatere stvari pri tej osebi. Zelo pomembno je, da se pomiriš z bivšim partnerje,, saj boš tako lažje zaživel. Poleg joka pa si privošči tudi veliko sladoleda. 

 

 

 

7. Očisti svoje okolje

 

 

Če je tvoje življenje ušlo z vajeti, ker je razmerja konec, bi bilo pametno počistiti tvoje okolje. Razmetana hiša ali delovni prostor ti samo poveča stopnjo stresa in obupa, ki ga že tako ali tako čutiš. Čiščenje in praznenje prostora pa je dobro tudi zato, ker se znebiš stvari, ki so te spominjale na to osebo. 

 

 

 

8. Piši o tem

 

 

Usedi se in napiši na list papirja razloge za konec tvojega razmerja. Če si jezen na to osebo, je pisanje koristno, ker s tem sprostiš nekaj negativne energije. To je bolje kot poslati jezno pismo bivši ali bivšemu, saj se tako drama med vama nadaljuje.

 

 

 

9. Razmisli, kje sta ga polomila


 

Tole boš spoznal, če boš zadevo prežvečil oziroma se boš pogovoril s to osebo ali se usedel ter izlil čustva na papir. Ni treba, da je konec razmerja žalostna stvar, je pa zelo zdravo, če spoznaš ključne stvari, ki jih moraš popraviti, da bo naslednja zveza boljša. Če ne boš spoznal svojih napak, se lahko zgodi, da bo tudi naslednja zveza podobna tej in bo prav tako šla po gobe. Občutek je osvobujajoč, ko ugotoviš, katere so tvoje napake.

 

 

 

10. Preberi kakšen nasvet

 

 

Ko se počutiš osamljenega, je koristno, da si prebereš kakšen nasvet na spletu ali prosiš prijatelja za pogovor, sploh takšnega, ki je imel tovrstno izkušnjo. Razhodi so res grozna stvar, toda ko ti enkrat uspe preboleti ljubljeno osebo, postaneš močnejši karakter, tudi naučiš se marsikaj iz tega. Mogoče se ti zdi, da ti nikoli ne bo uspelo preboleti te zveze, toda če boš delal na tem, ti zagotovo bo.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del